Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.5. – svátek slaví Nataša

Nízkopodlažní rozmetadlo Fliegl KDS 140 s velkými pneumatikami

Zveřejněno: 3. 5. 2024

Řetězové rozmetadlo hnoje Fliegl KDS 140 s nízkopodlažní konstrukcí nastavuje nová měřítka z hlediska účinnosti, ochrany půdy a přesnosti při rozmetání různých materiálů. Unikátní jsou především obrovské pneumatiky 650/85 R38.

Nízkopodlažní rozmetadlo Fliegl KDS 140

Jednonápravové univerzální rozmetadlo mrvy Fliegl KDS 140 s přípustnou celkovou hmotností 13 tun a nízkopodlažním rozmetacím systémem 5 500 mm x 1 350 mm / 1 800 mm x 1 450 mm nabízí působivý ložný objem 14 m³. Jeho předností je především nízké těžiště a nízká nakládací výška. Díky nízkopodlažnímu provedení to lze zajistit i u velkých pneumatik.

Vynikající vlastností rozmetadla Fliegl KDS 140 jsou pneumatiky 650/85 R38, které jsou nejen velké, ale jsou také k dispozici s COC certifikátem. Tyto obrovské pneumatiky jsou na trhu vzácností a zaručují ochranu půdy tím, že půdu zbytečně neutužují.

Zemědělci si mohou vybrat mezi různými rozmetacími jednotkami
Zemědělci si mohou vybrat mezi různými rozmetacími jednotkami

Rozmetadlo Fliegl KDS 140 využívá podlahu s řetězovým pásovým dopravníkem. Hydraulicky poháněná pásová podlaha je standardně tvořena dvěma plochými řetězy. To umožňuje plynulé nastavení rychlosti posuvu podlahy v závislosti na rozmetaném materiálu a požadovaném rozmetaném množství materiálu. Směr chodu lze v případě potřeby i obrátit.

Rozmetadlo Fliegl KDS 140 nabízí různé možnosti ovládání včetně standardního mechanického potenciometru. Mezi další možnosti patří elektrický potenciometr, který je k dispozici také v kombinaci s hydraulickým ovládacím panelem. Obzvláště pozoruhodný je volitelně dodávaný automatický regulační a řídicí systém Fliegl SpreaderControl, který promění každé rozmetadlo Fliegl KDS v profesionální zařízení.

Hnací ústrojí rozmetadla Fliegl KDS 140 je chráněno několika způsoby, například pomocí volnoběžek a ochranným zařízením proti přetížení, jako jsou střižné šrouby atp. Zabudován je také mechanický napínák řetězu pásového dopravníku.

V profesionální verzi je rozmetadlo Fliegl KDS 140 k dispozici s „muck control“ širokorozmetací jednotkou se dvěma horizontálními válci a dvěma rozmetacími kotouči.
V profesionální verzi je rozmetadlo Fliegl KDS 140 k dispozici s „muck control“ širokorozmetací jednotkou se dvěma horizontálními válci a dvěma rozmetacími kotouči.

Zemědělci si mohou vybrat mezi různými rozmetacími jednotkami, včetně univerzálního rozmetadla Fliegl KDS 140 Junior s vertikálními válci a užitnou výškou 1,8 metru a šířkou 1,5 metru. Volitelně lze zvolit rozmetadlo Fliegl KDS 140 Junior XL, které zvětší možnou šířku rozmetání z 11 na cca 14 metrů (skutečná šířka rozmetání závisí na rozmetaném materiálu a nastavení samotného rozmetadla). V profesionální verzi je rozmetadlo Fliegl KDS 140 k dispozici s „muck control“ širokorozmetací jednotkou se dvěma horizontálními válci a dvěma rozmetacími kotouči. Se širokým rozmetacím kotoučem lze dosáhnout velké šířky rozmetání s maximální přesností.

Systém kontroly „muck control“ umožňuje uživateli reagovat na různé materiály a podmínky prostřednictvím různých nastavení.

— kontakty —

Ing. Vladimír Beneš - Agrozet České Budějovice a.s.

E: fliegl@agrozet.cz   T: +420724107266   WWW: https://www.agrozet.cz/