Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Bednar FMT osadí secí stroj pásovými jednotkami a vstoupí do segmentu rotačních bran

Zveřejněno: 14. 5. 2021

Zemědělství prochází neustálými změnami, stejně tak jako se na různých trzích používají odlišné technologie a postupy pro zpracování půdy a setí. Proto Bednar FMT pro letošní rok chystá několik novinek včetně pásových jednotek pro secí stroj a vstupu do segmentu rotačních bran.

Pásové jednotky BEDNAR FLOATRAX. Zdroj foto - tisková zpráva Bednar FMT

„Utužení půdy je často diskutovaným problémem, v dnešní době vidíme na polích desítky pásových traktorů a pásové podvozky se začínají objevovat i na závěsných strojích. Tipnete si, který stroj z naší produkce bude osazen pásovým podvozkem BEDNAR FLOATRAX?“ – uvádí na facebooku společnost Bednar FMT.

Pásovými jednotkami osadí svůj největší secí stroj EFECTA CE. Hlavním důvodem vývoje tohoto secího stroje byly požadavky zemědělců, kteří mají velmi málo času k založení porostu. Denní výkon secího stroje činí až 200 hektarů, podle toho je uzpůsobena jeho konstrukce. Konstrukce se skládá ze sekce ke zpracování půdy a výsevu s pracovní šířkou dvanáct metrů a dvou přetlakových zásobníků o celkovém objemu 6 000 litrů v poměru 60:40. Secí stroj standardně využívá centrální podvozek s velkými flotačními pneumatikami.

Pásové jednotky dodá italský výrobce POLUZZI TRACK. Pásové jednotky vyrábí i pro traktory, sklízecí mlátičky a jiné samojízdné zemědělské stroje. Vývoji a výrobě se věnuje přes 30 let.

Vstup do nového segmentu - rotační brány

Společnost Bednar FMT ve svém produktovém portfoliu nyní nabízí více než 40 modelových řad strojů pro orebné i bezorebné zpracování půdy. Na mnoha trzích, jako je například Itálie, Francie, Velká Británie nebo Polsko, jsou obzvláště u malých zemědělců stále oblíbené kombinace secích strojů s rotačními bránami. Aby Bednar FMT i nadále pokračoval ve významném růstu a dokázal oslovit zákazníky i v této oblasti, zahajuje partnerskou spolupráci v segmentu výroby rotačních bran s italskou rodinnou společností MORENI.

Rotační brány BEDNAR KATOR budou dostupné jak v pevném provedení, pracovní záběr 3 m vlevo, tak i v kompaktním sklopném provedení 6 m vpravo. Zdroj foto - tisková zpráva Bednar FMT
Rotační brány BEDNAR KATOR budou dostupné jak v pevném provedení, pracovní záběr 3 m vlevo, tak i v kompaktním sklopném provedení 6 m vpravo. Zdroj foto - tisková zpráva Bednar FMT

„Na základě předchozích zkušeností jsme strávili velké množství času hledáním vhodného partnera se specializací na výrobu vysoce kvalitních rotačních bran. Společnost MORENI vedená Michelem Morenim je rodinný podnik, jako je ten náš. S více než 100 lety zkušeností s výrobou zemědělských strojů neustále naslouchají požadavkům svých zákazníků. Tato strategická spolupráce umožní naší síti prodejců ještě lépe reagovat na potřeby stávajících i nových zákazníků. Nové produkty rotačních bran BEDNAR KATOR budou postupně představené v rámci předsezónní kampaně pro rok 2022 s možností dodávek omezeného počtu kusů v pracovních záběrech 3 až 6 metrů na vybrané trhy i pro tuto sezónu,“ říká Jan Bednář, obchodní ředitel společnosti Bednar FMT.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Bednar FMT

1) z podkladů Bednar FMT


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.