Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

BV Technika by na veletrhu Techagro vystavila stroje odpovídající aktuálním požadavkům trhu

Zveřejněno: 2. 4. 2020

Ve dnech 31. března až 4. dubna 2020 měly být otevřeny brány Mezinárodního veletrhu zemědělské techniky Techagro na Brněnském výstavišti. Největší středoevropské výstavy svého druhu se již po dvanácté měla zúčastnit i společnost BV Technika a.s. zabývající se prodejem a servisem zemědělské, lesní a komunální techniky. Stánek 001 v pavilonu P by již tradičně sdílela se společností HM s.r.o.

Na výstavní ploše jsme mimo jiné měli vidět techniku na výživu a ochranu rostlin firmy RAUCH

BV Technika působí na trhu již od roku 1994 a je přítomna na území Moravskoslezského, Olomouckého, Zlínského a Východočeského kraje. Ve společné expozici s HM měly být prezentovány všechny značky strojů z nabízeného portfolia, jako jsou GRIMME, RAUCH, EINBÖCK, TEBBE, KOTTE či BRANTNER.

Stánek 001 v pavilonu P by BV Technika již tradičně sdílela se společností HM s.r.o.
Stánek 001 v pavilonu P by BV Technika již tradičně sdílela se společností HM s.r.o.

Mechanická likvidace plevele, udržování travních porostů a zadržování vláhy v půdě

„V posledních letech vnímáme zvýšený zájem o stroje pro mechanickou likvidaci plevelu (stroje EINBÖCK), technologie STRIP-TILL, stroje pro udržování travních porostů a stroje podporující zadržování vláhy v půdě,“ zmínil Ing. Vlastimil Vozník, ředitel společnosti BV Technika. Na výstavní ploše chtěla společnost prezentovat produkty firmy EINBÖCK, vyrábějící meziřádkové kultivátory, stroje pro přísev a prutové brány, které jsou produkovány s pracovním záběrem od 1,5 m do 24 m s možností nastavení agresivity práce prutů a volby s urovnávacím smykem nebo bez. Prutové brány je možné vybavit secím strojem pro přísev s mechanickým nebo elektrickým pohonem. Vyráběna je i verze rotačních prutových bran s hvězdicemi. Mechanické meziřádkové kultivátory jsou vyráběny v pracovních záběrech 2,45 m až 11 m (2 až 32 řádků) ve čtyřech variantách rozteče řádků a s množstvím různých variant provedení pracovních orgánů včetně možnosti kamerového navádění.

BV Technika je prodejcem strojů GRIMME. Na fotografii vidíme 12řádkový mechanický přesný secí stroj MATRIX 1200 pro výsev řepky či řepy
BV Technika je prodejcem strojů GRIMME. Na fotografii vidíme 12řádkový mechanický přesný secí stroj MATRIX 1200 pro výsev řepky či řepy

Prvotřídní výživa a ochrana rostlin statkovými a umělými hnojivy

Techniku na výživu a ochranu rostlin měla zastupovat rozmetadla umělých hnojiv firmy RAUCH, producenta nesených, tažených a pneumatických rozmetadel. Mezi nejoblíbenější modely nesených rozmetadel patří typ Axis vyznačující se stejnoměrným, přesným rozdělením hnojiva, přesným hnojením okrajů a hranic polí, pohodlným seřizováním a dlouhou životností. Kromě možnosti dalších různých výbav podle přání zákazníka disponují modely Axis buď mechanickým, nebo hydraulickým pohonem rozmetacích kotoučů se schopností aplikace hnojiva vysokou přesností do pracovní šířky záběru 12 m až 42 m. Hnojivo se může dávkovat buď v závislosti na pracovní rychlosti, nebo plně automaticky. Rozmetadla se ovládají přes terminál QUANTRON-A, případně přes pokročilejší ovládací terminál CCI.

GRIMME kromě secích strojů vyrábí i sklizňovou techniku. Na fotografii vidíme samojízdný sklízeč GRIMME REXOR 630
GRIMME kromě secích strojů vyrábí i sklizňovou techniku. Na fotografii vidíme samojízdný sklízeč GRIMME REXOR 630

Rozmetadla hnoje měly zastupovat stroje firmy TEBBE, jež je vyrábí v jednonápravovém, dvounápravovém, třínápravovém nebo čtyřnápravovém provedení s diskovým nebo vertikálním provedením rozmetacího ústrojí. Vybírat lze z modelů s různou celkovou hmotností, objemem a provedení korby. Některé modely je možné využít nejen k rozmetání hnoje, ale i k přepravě senáže a siláže. U řady rozmetadel MS a TS je charakteristikou úzké provedení korby, která je umístěna mezi vysoká kola pro zvýšení stability na svahu i při dopravě. Pro tekutá statková hnojiva nebo pro vývoz látek z bioplynových stanic je v sortimentu BV Techniky určená aplikační technika KOTTE, přesněji jedno, dvou a vícenápravové traktorové cisterny s čerpadlem nebo vývěvou a žárově zinkovanými nebo speciálně lakovanými nádržemi o objemech 6 000 l až 30 000 l s možností agregace aplikátorů jako je Vogelsang, Bomech, Garant, Toric či Striger.

BV Technika je také prodejcem značky GRIMME. Tato společnost vyrábí kromě skladovací techniky, strojů pro tvarování, separování a sázení v záhonovém systému také jednořádkové až čtyřřádkové tažené a samojízdné sklízeče brambor a jiné zeleniny, a také secí stroje MATRIX pro setí cukrové řepy, tažené 6řádkové sklízeče ROOTSTER a samojízdné 6řádkové sklízeče MAXTRON a REXOR. Stroje jsou dodávány s pokročilými systémy pro automatizaci procesu sklizně kořenové zeleniny. Z dopravní techniky má co nabídnout rakouská firma BRANTNER se svým sortimentem zemědělských přívěsů a návěsů v jednonápravovém, dvounápravovém, třínápravovém a čtyřnápravovém provedení s různou povolenou hmotností, nosností, délek a objemů ložné plochy. V nabídce BV Techniky nalezneme i čelní nakladače HAUER, kompatibilní s traktory všech výrobců a značek o výkonu od 55 do 230 koní. Nakladače disponují rovnovážnou kinematikou zdvihu adaptérů pomocí mechanického paralelogramu. Jejich maximální zdvih a nosnost v závislosti na modelu činí 3,1–4,8 m, respektive 1 150 až 3 110 kg.

Největším lákadlem na výstavní ploše se stroji CASE IH měl být nový MAGNUM AFS CONNECT
Největším lákadlem na výstavní ploše se stroji CASE IH měl být nový MAGNUM AFS CONNECT

Novinky z Agritechniky v Brně

Obchodní zástupci BV Techniky měli být přítomni i na jiných výstavních plochách s technikou CASE IH, LEMKEN, KRONE a SILOKING, na kterých jsme se mohli těšit na prezentaci novinek loni představených na veletrhu Agritechnica v Hannoveru.

Obchodní zástupci BV Techniky měli být přítomni i na výstavní ploše LEMKEN, KRONE a CASE IH
Obchodní zástupci BV Techniky měli být přítomni i na výstavní ploše LEMKEN, KRONE a CASE IH

Expozice se stroji firmy CASE IH se měla nacházet v pavilonu V na stánku 016 a těšit jsme se mohli na prezentaci klíčových modelů, patentovaných řešení a unikátních technologií. Největším lákadlem měl být čtyřpásový traktor Quadtrac 620 ve speciálním zbarvení a nová generace modelové řady traktorů Magnum AFS Connect s novým multifunkčním ovládáním Multicontroller. Nechyběla by ani inovovaná modelová řada traktorů Puma AFS Connect spolu se sklízecí mlátičkou Axial-Flow osazenou pásovým podvozkem a flexibilní devítimetrovou pásovou lištou MacDon. Na výstavní ploše 016 v pavilonu P jsme mohli očekávat ukázku široké škály techniky firmy KRONE, a to nejen na sklizeň pícnin. Představeny by byly i následující typy strojů - samojízdná řezačka, nové modely žacích strojů, shrnovačů, obracečů, lisů a víceúčelových vozů. Premiéru by si na českém trhu odbyla i řada strojů z oblasti zpracování půdy a setí, ochrany rostlin a hnojení od firmy LEMKEN. Ve stejné hale s expozicí LEMKEN by se nacházela další expozice s přítomností obchodníků z BV Techniky, a sice SILOKING s prezentací tažených a samojízdných krmných vozů a vybavení do stájí.

I když se Mezinárodní veletrh zemědělské techniky Techagro letos nekoná, BV Technika ráda na své výstavní ploše nebo na jiných výše jmenovaných expozicích přivítá všechny zájemce o techniku a chytré technologie, ve stanoveném náhradním termínu konání veletrhu - 11. 4. 2021 až 15. 4. 2021. Nikdo z řad malých farmářů i velkých profesionálních podniků nebo podniků služeb také nemusí váhat se sjednáním schůzky či s návštěvou jednoho ze středisek BV Techniky. Z bohatého sortimentu si každý dokáže vybrat správný stroj a vhodnou technologii.

Autor: Milan Jedlička
Foto: BV - Technika, a. s.

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.