Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Case IH Puma 260 CVXDrive: Přijíždí nejvýkonnější a technologicky nejvyspělejší Puma v historii

Zveřejněno: 14. 11. 2022

Na veletrhu SIMA 2022 proběhla předpremiéra nového traktoru Case IH Puma 260 CVXDrive. Jde o nejvýkonnější model řady Puma. Taktor Case IH Puma, která poskytuje optimální kombinaci spolehlivosti, výkonu a hospodárnosti, se od svého uvedení na trh v roce 2008 stala pro značku Case IH výjimečným globálním úspěchem.

Case IH Puma 260 CVXDrive si zachovává stejné rozměry jako současné modely Puma.

Nový traktor Case IH Puma 260 CVXDrive, navržený s ohledem na zemědělce a poskytovatele služeb, přináší vyšší úroveň výkonu a produktivity při snížených provozních nákladech a zvýšené provozuschopnosti. Traktor je vybaven větší a pohodlnější kabinou, ze které lze spravovat farmu a vozový park.

Srdcem tohoto nového vlajkového modelu je systém Case IH AFS Connect, který se skládá z dotykového monitoru AFS Pro 1200, operačního systému AFS Vision Pro a přijímače AFS Vector Pro. Ty umožňují obsluze nastavit řízení traktoru a funkce naváděcího systému podle svých specifických požadavků. Majitelé a manažeři farem mohou kdykoli spravovat a optimalizovat údaje o farmě a vozovém parku ze stolního počítače nebo mobilního zařízení. Automatické navádění AFS AccuGuide a technologie AFS AccuTurn Pro dále zvyšují pohodlí a produktivitu s přesností až 1,5 cm s RTK+.

Tišší a účinnější nová bezstupňová převodovka CVXDrive umožňuje dosáhnout rychlosti 50 km/h při pouhých 1 550 otáčkách za minutu, což zajišťuje optimální úsporu paliva.
Tišší a účinnější nová bezstupňová převodovka CVXDrive umožňuje dosáhnout rychlosti 50 km/h při pouhých 1 550 otáčkách za minutu, což zajišťuje optimální úsporu paliva.

Traktor Case IH Puma 260 CVXDrive je osazen šestiválcovým motorem FPT NEF s maximálním výkonem 280 koní. Se systémem Engine Power Management se tento výkon vyšplhá až na 302 koní (pro vývodový hřídel, hydrauliku a jízdu po silnici).

Tišší a účinnější nová bezstupňová převodovka CVXDrive umožňuje dosáhnout rychlosti 50 km/h při pouhých 1 550 otáčkách za minutu, což zajišťuje optimální úsporu paliva. Produktivitu traktoru Case IH Puma 260 CVXDrive dále zvyšuje přizpůsobitelné nastavení plynulé převodovky CVXDrive, její patentovaný systém Advanced Trailer Braking, který stabilizuje traktor i přívěs, a až 24 výkonných LED světel pro lepší viditelnost v noci.

Case IH Puma 260 CVXDrive je vybavena větší a silnější přední a zadní nápravou.
Case IH Puma 260 CVXDrive je vybavena větší a silnější přední a zadní nápravou.

Case IH Puma 260 CVXDrive je vybavena větší a silnější přední a zadní nápravou. Volitelné zadní pneumatiky o průměru 2,05 metru a rozměru 710/70 R42 zvětšují stopu až o 18 %, čímž maximalizují trakci a nosnost a zároveň minimalizují utužení půdy. Traktor je vybaven zadním závěsem, který unese 10 468 kg, a hydraulickým systémem s průtokem až 170 l/min.

Case IH Puma 260 CVXDrive si zachovává stejné rozměry jako současné modely Puma.

Tichá kabina a pokročilé odpružení

Nová kabina traktoru Case IH Puma 260 CVXDrive je větší a je z ní lepší výhled ven. Maximální hladina hluku uvnitř kabiny je pouhých 66 dB(A), což je srovnatelné s luxusním automobilem. Poloaktivní hydropneumatické odpružení kabiny izoluje obsluhu od pohybu traktoru a ta si jej může nastavit podle individuálních preferencí nebo měnícího se terénu. Volitelný systém Case IH Advanced Vehicle Suspension (AVS) posouvá tento systém na další úroveň tím, že integruje poloaktivní odpružení kabiny, zadního závěsu a odpružení přední nápravy, přičemž sofistikovaný software reaguje na měnící se povrch a zajišťuje ještě plynulejší jízdu.

Ergonomická loketní opěrka MultiController traktoru Case IH Puma 260 CVXDrive nyní obsahuje více funkcí.
Ergonomická loketní opěrka MultiController traktoru Case IH Puma 260 CVXDrive nyní obsahuje více funkcí.

Kabina traktoru Case IH Puma 260 CVXDrive poskytuje obsluze panoramatický výhled ven. Kabina je vybavena širšími schůdky pro snadnější a bezpečnější nastupování a vystupování, pohodlně umístěnými madly, novými blatníky, které zlepšují výhled do stran, a stěračem čelního skla s dosahem až 240°. Palivová nádrž o objemu 460 litrů je o 15 % větší. Obsahuje také integrovaný úložný prostor pro skříňku s nářadím a další nezbytné servisní předměty. Integrovaná nádrž na čistou vodu umožňuje obsluze umýt si ruce, což výrazně zlepšuje hygienu a bezpečnost při práci s vybavením, jako jsou postřikovače. Na přání jsou k dispozici prémiová kožená sedadla s aktivním odpružením.

Ergonomická loketní opěrka MultiController traktoru Case IH Puma 260 CVXDrive nyní obsahuje více funkcí. Patří mezi ně snímač, který obsluze umožňuje snadnou navigaci po displeji, tlačítka rychlého přístupu Hot Key a další programovatelná tlačítka pro různé funkce traktoru, navádění AFS a aplikace ISOBUS. Traktor také používá systém TIM (Tractor Implement Management).