AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Češi jsou nejvíce hrdí na značku Tatra Trucks. Dostala i ocenění Česká značka 2019

Zveřejněno: 3. 12. 2019

Ve středu 27. listopadu se konal v prostorách pražského Obecního domu slavnostní večer při příležitosti vyhlašování výsledků projektu Česká značka 2019. Společnost Tatra Trucks se umístila na prvním místě v kategorii Značka, na kterou jsou Češi nejvíce hrdí a na druhém místě v kategorii Tradiční česká značka.

Češi jsou nejvíce hrdí na značku Tatra Trucks. Dostala i ocenění Česká značka 2019

Prestiž i význam značky TATRA a společnosti Tatra Trucks jsou utvářeny výrobou výjimečných vozů, které se uplatňují v nejrůznějších odvětvích a na mnoha trzích, a také dlouhou tradicí jejich existence. K prestiži a významu značky TATRA ale přispívají i společenská ocenění. Nejnověji kopřivnický výrobce nákladních vozidel získal titul Značka, na kterou jsou Češi nejvíce hrdí pro rok 2019 v rámci projektu Česká značka, který pořádá sdružení CZECH TOP 100 ve spolupráci s výzkumnou agenturou Harmon Research. Tatra Trucks tak v této kategorii obhájila loňské prvenství. V další kategorii nazvané Tradiční česká značka společnost Tatra Trucks bodovala už počtvrté za sebou, třikrát získala nejvyšší příčku, pro rok 2019 se umístila na druhém místě. O výsledcích soutěže rozhodovala svým hlasováním široká veřejnost v rámci reprezentativního výzkumu agentury Harmon Research.

Na slavnostním večeru v pražském Obecním domě převzala ocenění Značka, na kterou jsou Češi nejvíce hrdí pro rok 2019 Natalie Linhartová, personální ředitelka společnosti Tatra Trucks vlastněné českými podnikateli Michalem Strnadem a Reném Materou. „Velmi si vážíme tohoto ocenění, zvláště, když jsme jej získali podruhé za sebou. Je to důkaz, že veřejnost naši společnost a značku Tatra vnímá jako součást české identity a jeden ze symbolů českého průmyslu. I díky síle značky se naší společnosti daří držet pozici prestižního a významného zaměstnavatele v regionu a naši pracovníci jsou na příslušnost k firmě právem hrdí, stejně jako veřejnost na její český původ,“ řekla Natalie Linhartová.

Kopřivnická Tatra Trucks své dobré jméno pod českými vlastníky i nadále upevňuje a angažuje se mimo jiné i ve společensky prospěšných projektech. Jde především o nové muzeum automobilů Tatra, které vznikne jako pobočka Muzea Novojičínska a bude ho provozovat Moravskoslezský kraj. Vlastníci automobilky pro nové muzeum věnovali pozemky i budovy, a především rozsáhlou sbírku vozů TATRA. U nového muzea nebude chybět ani restaurovaná národní kulturní památka v podobě motorového vlaku Tatra T 68 zvaného též Slovenská strela.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Tatra

1) redakčně upraveno z tiskových materiálů


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.