Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Chcete si vyzkoušet traktor Zetor Major? Nový trenažér v NZM Praha vám to umožní

Zveřejněno: 29. 1. 2018

Kdo si někdy nepřál vyzkoušet si, jaké to je řídit traktor? Nyní si může každý své přání splnit v Národním zemědělském muzeu v Praze. Pro veřejnost zde sestavili první trenažér traktoru, který dokáže simulovat nejen jízdu a práci se strojem, ale i ovládat nakladač umístěný netradičně za strojem. Společnost ZETOR TRACTORS a.s. pro tyto účely dodala do muzea komponenty modelové řady MAJOR.

Trenažér Zetor

Do Národního zemědělského muzea v Praze přibyl nový stálý exponát – traktorový simulátor modelu ZETOR MAJOR 80. Stroj je schopný simulovat jízdu ve městě i na poli, za traktorem je pak umístěn nakladač v podobě ramene bagru, se kterým lze nabírat a vyklápět připravený písek. Návštěvníci muzea mohou společně s trenažerem obdivovat i vystavené historické stroje. Na ploše přes 500 m2 si veřejnost může prohlédnout na dvacet typů traktorů tuzemských i zahraničních značek z období od roku 1917 do roku 1953.TIP: POLAGRA-PREMIERY 2018: Světová premiéra nového modelu Zetor Utilix

„Národní zemědělské muzeum zábavnou formou přibližuje široké veřejnosti význam zemědělství a jeho nepostradatelný přínos v celé naší historii. ZETOR doma i v zahraničí už více než 70 let pomáhá farmářům v jejich nelehké práci. Vážíme si spolupráce s muzeem a děkujeme jim za prostor, který naší značce ve své expozici věnují,“ říká Lukáš Krejčíř, ředitel Finančního úseku ZETOR TRACTORS a.s.

 

„Traktory ZETOR jsou neodmyslitelně spjaty s českým zemědělstvím a jsme rádi, že právě firma ZETOR TRACTORS a.s. nám pomohla takto atraktivně doplnit expozici nazvanou Jede traktor. Vymyslet a realizovat traktorový simulátor byla výzva a díky skvělé spolupráci se ZETOR TRACTORS a.s., ochotě a vstřícné komunikaci se ji podařilo uskutečnit,“ říká Jiří Houdek, náměstek generálního ředitele Národního zemědělského muzea.

Traktorový simulátor je na území ČR ojedinělou atrakcí. Ve spolupráci se ZETOREM a dalšími partnery se od nynějška nachází právě v Národním zemědělském muzeu v Praze na Letné v expozici Jede traktor.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Zetor

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.