50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Claas Telematics ve spolupráci s Climate FieldView usnadní správu dat a zjednoduší veškeré zemědělské operace

Zveřejněno: 26. 5. 2021

Climate FieldView můžeme považovat za to nejlepší od společnosti Climate Corporation. Climate FieldView je možné okamžitě síťově propojit s Claas Telematics pomocí Claas Api. Claas Api je systém, který poskytuje rozhraní mezi Claas Telematics a zemědělskými informačními systémy třetích stran, což zemědělcům výrazně usnadňuje používání jejich zvoleného softwarového řešení pro plánování a dokumentaci pro dané pole a místo.

Climate FieldView je globální systém a také vlajková loď digitálních platforem v tomto oboru.

Bezchybný a rychlý přenos dat je pro precizní zemědělství v dnešní době nesmírně důležitý. Nejednou odzkoušené strategie hnojení, ochrany plodin, výsadby a setí se odvíjí od podložených dat a výnosech z minulých ročníků sklizně a rozdílech mezi výnosy konkrétního místa.

Systém Claas Api v praxi

Claas Telematics je automatická dokumentace, nezávislá na obsluze, specifická pro dané pole a danou lokalitu, tudíž lze získávat neustálý a kompletní přehled o každém zpracovaném místu. Nejen, že systém automaticky dokumentuje údaje o stroji či spotřebě, dokumentuje také například údaje o výnosu a údaje z měření pomocí senzoru NIR. V případě, že zemědělec propojí své účty Claas Telematics s účty FieldView přes Claas Api, dokumentované údaje o sklizni se automaticky načtou a odešlou do doručené pošty na uživatelský účet FieldView. Odtud si zemědělec jednoduše vybere soubory, které následně může synchronizovat se svým kontem FieldView a související kompletní dokumentace daného pole může ihned dále zpracovávat v tomto systému.

Za pomocí propojení lze využít v systému FieldView například i hodnoty sklizně nebo výnosové mapy získané ze sklízecích mlátiček Claas k vytvoření konkrétních osevních plánů nebo plánů pro hnojení v nastávající sezóně. Získávání a následná analýza informací a dat, které se střetnou na jednom místě, velmi napomůže farmářům nejen zvyšovat jejich výnosy, ale i šetřit cenný čas.

Propojit oba účty mezi sebou zvládne každý uživatel sám, je to opravdu jednoduché a velmi intuitivní. Agronomické informace se vyměňují pouze mezi příslušnými účty FieldView a Claas Telematics a navíc pouze tehdy, pokud je aktivováno jejich propojení. Je tedy možné tento přenos dat kdykoliv zrušit a deaktivovat.

Claas Telematics je možné nainstalovat do mnoha traktorů, sklízecích mlátiček a řezaček značky Claas. Všechny údaje získané z provozu stroje jsou přeneseny přes mobilní síť na server, který je ihned zpracuje a uloží. Veškerý proces funguje automaticky a zemědělec se o něm nemusí ani v nejmenším starat. Doplňkový modul „automatická dokumentace“ naprosto sám a zcela automaticky přiřadí nahraná data ze všech strojů k danému poli. Všichni uživatelé systému Claas Telematics mají neustálou kontrolu nad svými agronomickými údaji, protože všechny údaje o strojích a údaje o sklizni a hnojení jsou zaznamenány a ihned ukládány.

Climate FieldView je globální systém a také vlajková loď digitálních platforem v tomto oboru. Díky snadnému ovládání a přívětivým uživatelským nástrojům zobrazování a analýzy dat je možné propojit data ze všech strojů a zařízení připojených k síti na jedné platformě a získat přístup k těmto informacím odkudkoliv pomocí chytrého telefonu, tabletu nebo počítače.

Autor: Jakub Tutsch1)
Foto: Claas

1) z podkladů Claas

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.