VF TractorMaster Hybrid. Inteligentní pneumatika určená pro silnice, tvrdé i měkké půdy
Dnes je 19.9. – svátek slaví Zita

Efektivní pásové zpracování půdy díky stroji BEDNAR STRIP-MASTER EN 6000 v zemědělském podniku Agrodružstvo Morkovice

Zveřejněno: 16. 9. 2024

Agrodružstvo Morkovice, které se rozkládá na 4 700 hektarech půdy, patří mezi významné zemědělské podniky v regionu. S dlouholetou tradicí v oblasti živočišné i rostlinné produkce se specializuje na pěstování širokého spektra plodin včetně pšenice ozimé, jarního ječmene, cukrovky, máku, řepky, kukuřice, ostropestřce, hrachu a vojtěšky. Na dvou farmách chovají dohromady 900 dojnic a zaměstnávají kolem 100 pracovníků.

Ing. Jiří Svoboda, vedoucí střediska Litenčice – rostlinná výroba vedle stroje BEDNAR STRIP-MASTER EN 6000.

BEDNAR STRIP-MASTER EN 6000: 3 roky výkonnosti a spokojenosti

Již 3 roky využívá Agrodružstvo Morkovice pásový kypřič BEDNAR STRIP-MASTER EN 6000, který se stal nezbytnou součástí jejich mechanizace. Tento stroj se osvědčil zejména při přípravě půdy pro kukuřici po žitu na těžších a svažitých půdách. „Stroj je pro nás nezbytný kvůli erozním problémům, které na svažitých pozemcích máme“ vysvětluje pan Svoboda (vedoucí rostlinné výroby, středisko Litenčice).

Loňský rok se na podniku rozhodli vyzkoušet BEDNAR STRIP-MASTER EN 6000 i v řepce, přičemž použili osazení zásobníkem BEDNAR ALFA DRILL 400 v kombinaci se secími botkami jako součást testování nových možností na kterých BEDNAR FMT aktuálně pracuje. Výsledky předčily očekávání. „Od začátku se nám porost líbil – pásové zpracování a setí přinesly hezké výsledky. Chtěli jsme si ověřit, zda pásové zpracování nebude mít negativní dopad na výnos, a zjistili jsme, že ne. Výnosy zůstaly stabilní,“ říká pan Svoboda.

S LONG-LIFE dláty více než 400 hektarů

Jedním z klíčových aspektů, které si na stroji BEDNAR STRIP-MASTER EN 6000 cení, je jeho odolnost a spolehlivost. Stroj je vybaven dláty LONG LIFE, které dosud vydržely práci na 400 hektarech – to je mnohem více, než poskytují konkurenční dláta. „Pole bylo vždy nachystané tak, jak jsme si představovali. Nastavování stroje je navíc jednoduché a efektivní,“ pochvaluje si pan Ing. Svoboda.

BEDNAR STRIP-MASTER EN 6000.
BEDNAR STRIP-MASTER EN 6000.

Podpora a spokojenost se službami

Velkou roli při výběru stroje hrály také reference z jiných podniků a podpora společnosti STROM Praha. Předvádění a následné předání stroje proběhlo profesionálně. „Víme, že kdybychom cokoliv potřebovali, můžeme se na společnost STROM Praha vždy spolehnout,“ říká pan Ing. Svoboda.

BEDNAR STRIP-MASTER EN 6000 osazen secími botkami.
BEDNAR STRIP-MASTER EN 6000 osazen secími botkami.