Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Fendt slaví úspěch, svoji strategii splní ještě dříve. Prodává se vše, jen prodej řezaček je nízký

Zveřejněno: 24. 8. 2018

V rámci tiskových dnů na akci Fendt Felttage, společnost Fendt představila řadu novinek ve svém produktovém portfoliu. Řeč přišla i na tzv. strategii 2020, kterou si dala společnost před lety za cíl.

Fendt nabízí ucelený sortiment techniky.

Před několika lety Fendt oznámil, že má vlastní strategii, kterou chce splnit do roku 2020. Strategie se zaměřovala na podíly na trhu a na evropské dealery. Na tiskové konferenci Fendt s hrdostí oznámil, že je jen krůček od splnění této strategie. Do roku 2020 je plánován 10% podíl na trhu, jenže již nyní je na úrovni 9 %. 90 % všech vyrobených traktorů Fendt jezdí v Evropě. V letošním roce bylo také prodáno v Severní Americe 800 traktorů Fendt a Challenger. Průměrný objem za posledních několik let činil přibližně 400 jednotek. Největší úspěch má v Americe řada 1000 Vario. Fendt dokonce zvýšil svůj cíl prodejů v Americe z 1000 prodaných kusů na 2000 kusů traktorů.

Letos se očekává, že výrobní závod opustí 16 800 traktorů. Minulý rok to bylo 15 020 kusů. Ve strategii 2020 je cílem 20 000 traktorů vyrobených za rok.

I v segmentu závěsné techniky a postřikovačů se daří. V tomto roce je v plánu vyrobit 100 samojízdných postřikovačů Fendt a 70 tažených modelů. Další závěsné techniky je v plánu vyrobit 2 660 kusů a senážních vozů Tigo 115 kusů. Obzvláště dobře se daří prodejům v segmentu lisů Fendt.

Jen řezačkám Katana se mírně nedaří. Letos je jich v plánu vyrobit 42 kusů, minulý rok se jich vyrobilo 43. Prodeje řezaček jsou stabilní, ale podle očekávání nízké. Důvodem je nedostatek modelů v segmentu s nižší výkonností.

Světové předvádění nové sklízecí mlátičky Fendt Ideal probíhá podle plánů. Prezentace nové řady Ideal na Agritechnice v listopadu 2017 vyvolala rozruch. Ideal je už možné u obchodníků objednávat.

Přečtěte si o novinkách Fendt pro příští rok, jako je například nová generace lisů Rotana a nové sklizňové adaptéry pro řezačky Katana.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Fendt

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.