50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

FendtONE nabízí snadný způsob komunikace mezi traktorem, zemědělcem a farmou

Zveřejněno: 5. 1. 2021

FendtONE je novým systémem, který sdružuje funkce plánování a správy dat v zemědělském odvětví. Poprvé Fendt díky tomuto systému spojuje každodenní práci na poli s plánovacími a administrativními úkoly obvykle prováděnými v kanceláři. FendtONE slibuje přidanou hodnotu jak pro rodinné podniky, tak pro velké farmy a podnik služeb. Při vývoji systému byl kladen důraz na uživatelskou přívětivost.

FendtONE zahrnuje služby, které lze volit přímo v traktoru a služby, které lze volit v kanceláři nebo doma

FendtONE zahrnuje služby, které lze volit přímo v traktoru a služby, které lze volit v kanceláři nebo doma. V traktoru lze zvolit například digitální službu Fendt Task Doc (dříve VarioDoc Pro). Plánování a správa dat probíhá přes stolní PC nebo mobilní zařízení. Stávající a nová digitální řešení Fendt jsou vzájemně kompatibilní.

Plánování pracovních činností a dokumentace dat díky Fendt Task Doc

Fendt Task Doc obsahuje funkce pro vytváření, správu, provádění a dokumentaci pracovních činností. Majitel může přes FendtONE vytvořit dokumentaci třeba o zakázce z pohodlí domova a pak ji vzdáleně poslat do traktoru v digitální podobě. Uvnitř traktoru je pak obsluha informována o dané zakázce, úkolu, strojích a konkrétních polích. Odpadá tak potřeba zdlouhavých hovorů s cílem zjistit informace o zakázce, polohy pole atd. Systém dokáže přesně zaznamenávat i pracovní dobu.

Daný úkol na poli, třeba postřik, je precizně zdokumentován systémem Fendt Task Doc. Jakmile je práce hotová, obsluha může poslat zprávu přímo manažerovi farmy přes mobilní síť. Zpráva o provedeném úkolu je uložena v systému a lze ji v případě potřeby exportovat do formátu PDF. Zemědělci si již nemusí nic fyzicky zapisovat – všechna relevantní data a úlohy se ukládají centrálně v jejich systému.

FendtONE také disponuje rozhraním k nezávislé platformě pro výměnu dat – Agrirouter. Agrirouter je neutrální platforma, která umožňuje příjem dat z farmy a traktorů i dalších strojů a sdílet pro další stroje, farmáře, podniky služeb, poradenské služby, a další.

Novým systémem FendtONE disponují například traktory Fendt řady 200, 300 a 700 Vario.

Autor: Jakub Tutsch1)
Foto: Fendt

1) z podkladů Fendt

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.