Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Holmer rozšiřuje svůj sortiment o nový vyorávací agregát HRO

Zveřejněno: 21. 2. 2020

Na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 se prezentoval nový vyorávací agregát HRO firmy Holmer, který pracuje velmi šetrně se sklízenou plodinou zejména na lehkých a písčitých půdách s lepivými vlastnostmi a na extrémně těžkých půdách.

Nový vyorávací agregát HRO

Nový vyorávací agregát HRO pro sklizeň cukrové řepy je určen pro samojízdné sklízeče Holmer Terra Dos T4-30 a Terra Dos T4-40. Vyrábí se v šestiřádkovém provedení s variabilním nebo pevným rozestupem řádků. Lze vybrat rozteč řádků mezi 45 až 50 cm.

K vyorávacímu agregátu je k dispozici i osvědčený systém automatického vedení jednotlivých řádků EasyLift. Systém EasyLift automaticky přebírá hloubkové vedení jednotlivých radlic, takže je možné každou řepu vyorat v optimální hloubce. Palubní počítač vypočítá z naměřených hodnot polohy vrchol výšky řepy a automaticky upraví pracovní hloubku radlic. Tato automatizace umožní spolehlivé a kompletní využití potenciálu HR vyorávače, a to při stejném výkonu.

Označení HRO je zkratkou Holmer Roder Oppel Wheel.

Vyorávací agregát HRO již absolvoval zkušební jízdy v Německu a ve Francii. V praxi se osvědčil a tak je od roku 2020 vyráběn v menší sérii.

Na veletrhu Agritechnica Holmer prezentoval i svůj jubilejní sklízeč cukrové řepy s číslem 4000 a inovovaný čistič cukrové řepy Holmer Terra Felis 3.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Holmer

1) čerpáno z materiálů Holmer


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.