Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Inovované traktory Versatile modelového roku 2022 poskytnou více výkonu

Zveřejněno: 13. 9. 2021

Versatile, divize společnosti Buhler Industries Inc., představuje inovované pásové a kolové traktory pro rok 2022. Traktory zahrnují vyšší výkon, vylepšené funkce, nově dostupné volitelné příslušenství a inovovaný vzhled.

Výroba traktorů modelového roku 2022 začíná letos na podzim.

Modely 530, 580 a 620 si zachovají motor Cummins o objemu 11,8 a 14,9 litru. Šestiválcový motor (s novým označením) poskytne u každého modelu přibližně deset koní navíc, dohromady tedy 530, 580 a 616 koní. Výkon však lze navýšit na 583, 638 a 665 koní.

Nové traktory využívají vylepšenou převodovku TA22 od společnosti CAT. Tato převodovka Powershift nabízí 16 rychlostních stupňů pro jízdu vpřed a 4 pro jízdu vzad. Maximální rychlost je 32,8 km/h u pásové verze a 40 km/h u kolových modelů.

Pásové verze s označením Deltatrack využívají základní pásy Camso 3500 nebo 6500 pro náročnější provoz. Olejové filtry byly přemístěny, aby se zlepšila jejich údržba. Vylepšený design nálepek a změny barevného schématu dodávají traktorům moderní a agresivní vzhled. Traktory Versatile modelového roku 2022 byly navrženy tak, aby kombinovaly výkon, pohodlí a styl.

Kabina je k dostání ve dvou výbavových stupních: Deluxe Cab a Deluxe Pro Cab.
Kabina je k dostání ve dvou výbavových stupních: Deluxe Cab a Deluxe Pro Cab.

Kabina je k dostání ve dvou výbavových stupních: Deluxe Cab a Deluxe Pro Cab. První komfortní balíček obsahuje vyhřívané a odvětrávané kožené sedadlo, dva majáky, osvětlení motoru pro snadnou údržbu a audio subwoofer. Druhý balíček obsahuje 12palcový monitor (standardně 10palcový) a držák telefonu se dvěma USB porty. Ovládací terminál by měl mít nyní lepší odezvu a lépe reagovat na ovládání. V oblasti osvětlení se jako alternativa k základním halogenovým světlometům nabízí technologie LED (14 světlometů). Verze Deluxe má 12 LED a 2 halogenové světlomety, zatímco verze Deluxe Plus má nejméně 19 LED a 2 halogenové světlomety.

Výroba traktorů modelového roku 2022 začíná letos na podzim. Několik traktorů značky Versatile pracuje i v České republice a na Slovensku. Traktory Versatile u nás prodává a servisuje společnost Moreau Agri. O pásové verzi jsme také psali reportáž.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Versatile

1) z podkladů Versatile

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.