AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Ještě vyšší pohodlí, výkonnost a spolehlivost

Zveřejněno: 4. 10. 2017

Firma John Deere oznámila přestavení několika nových funkcí samochodných řezaček řady 8000 pro zvýšení pohodlí obsluhy a zvýšení produktivity.

John Deere

Aktivní plnění vzad

S novou funkcí Aktivního řízení plnění vzad, plní výfukový komín přívěs za řezačkou automaticky. To je přínosné především při zahájení práce na poli, kdy se obsluha musí soustředit na hranice pole. Tato nová funkce pro zajištění rychlé reakce během plnění využívá satelitní přijímač řezačky StarFire. Výrazně to snižuje únavu obsluhy a eliminuje rozsypání siláže, zejména u vysoce výnosových plodin.

Nová generace HarvesLabu

Funkce HarvestLab, představená v roce 2007, byla prvním systémem snímání NIR (blízkého infračerveného záření) v odvětví pro měření obsah sušiny v siláži a automatické nastavení délky řezu. Následující vývoj systému dále umožnil analýzu proteinu, škrobu, NDF, ADF, cukru a dalších složek siláže. Snímač je možno nyní používat pro kukuřici, trávu a organické hnojivo.TIP: John Deere - celosvětová jednička ve výrobě postřikovačů

Na tomto úspěchu jsme stavěli, nová generace systému HarvestLab 3000 nabízí další funkce, včetně uživatelsky přívětivějšímu webovému rozhraní při stacionárním měření. Tato nejnovější verze také vyžaduje méně údržby, může pracovat v širším teplotním rozsahu a má mnohem větší kapacitu datového úložiště 2GB, ve srovnání s předchozími 32MB.

Displej GS3 v loketní opěrce

Noví zákazníci, kteří si pořídí řezačku, si mohou zvolit volitelný desetipalcový displej GS3 2630 přímo montovaný na loketní opěrku sedadla nebo standardní sedmipalcový displej Command Centre. Použití displeje GS3 2630 snižuje počet displejů v kabině a pomůže ušetřit až 2000 EUR.

JDLink

Pro poskytovatele zemědělských služeb nabízí firma John Deere řadu systémů konektivity. U všech řezaček řady 8000 je JDLink součástí standardní výbavy. Systém konektivity Premium zahrnuje funkci přípravy na navádění, JDLink Connect, aplikaci pro řízení pořadí prací MyJobConnect a displej GreenStar 2630. Systém konektivity Ultimate navíc zahrnuje přijímač StarFire 6000HarvestLab 3000 s kalibrací měření složek. Oba systémy mohou být volitelně doplněny o systém navigace pro zemědělství John Deere a ve vybraných zemích o aplikaci logistiky MyJobConnect Premium.

Sada Dura Line na 3000 mth

Komponenty průchodu materiálu Dura Line, představila firma John Deere poprvé u svých řezaček v roce 2010 a majitelé těchto strojů zažili výrazný pokles nákladů na opotřebitelné součástky. Na základě této zkušenosti nyní firma John Deere poskytuje u všech nových řezaček prodaných v roce 2018 záruku u výměnných součástek Dura Line na 3000 motohodin (nebo maximálně 5 let). Tato záruka se vztahuje na výměnné součástky dostupné v sadách Dura Line Basic, Premium nebo Ultimate uvedené v tabulce níže.TIP: Povinné používání ABS u traktorů je prý nesmysl

Inovace adaptérů

Firma John Deere také v roce 2018 představuje pro vybrané trhy nový 12-ti řádkový bubnový adaptér 490Plus. Tento dvojitě skládaný adaptér zajistí lepší výhled během přepravy a jeho speciální konstrukce umožní velmi výkonné vkládání u vysoce výnosových plodin za všech podmínek sklizně.

Pro mimořádně náročné podmínky je nyní volitelně dostupný třímetrový sběrač 639 v prémiovém provedení, který je standardem u širších sběračů 649 a 659. Prémiový přiháněč zahrnuje řadu odolných součástek hnacího ústrojí a přiháněče, hlavní výměnné součástky mají povrchovou úpravu Dura Line.

Autor: STROM PRAHA
Foto: John Deere

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.