Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

John Deere vyvíjí 18l motor o výkonu 870 koní, do výroby půjde v roce 2022

Zveřejněno: 16. 4. 2020

Šéf marketingu, prodeje a zákaznické podpory společnosti John Deere Power Systems potvrdil vývoj nového motoru se zdvihovým objemem 18,0 litrů a výkonem 670 kW (870 koní). Výroba nového motoru je plánována na rok 2022.

Motor z produkce John Deere Power Systems

Není to tak dávno, kdy divize John Deere Power Systems (JDPS), která patří značce Deere&Company, představila na veletrhu zemědělské techniky SIMA v Paříži nejnovější motor PowerTech PSS se zdvihovým objemem 13,6 litrů. Začít by se měl vyrábět letos. Jeho minulá generace pohání některé pásové traktory John Deere.

Motory jsou vyvíjeny i s ohledem na přání zákazníků, neboť divize JDPS vyrábí motory i pro jiné výrobce techniky. Stránka ivtinternational.com přišla s informací, že z 13,6l verze motoru bude vycházet i nová verze se zdvihovým objemem 18,0 litrů. Nový motor má nabídnout maximální výkon nad 650 kW (870 koní). Stránka rovněž zmiňuje, že motor bude obsahovat systém přísunu paliva Common rail, turbodmychadla a technologii EGR. Motor by měl být méně hlučný a odolnější. Při vývoji motoru byly brány v potaz zkušenosti ze servisu výkonných motorů John Deere, aby byla zajištěna snadná údržba.

Marketingový ředitel JDPS David Hoffman pro ivtinternational.com řekl, že při vývoji konstruktéři využili zjednodušený proces vývoje motoru a pokročilé modelování, které umožnilo definovat a optimalizovat dílčí systémy nového motoru. Díky tomu tak byly dosaženy požadavky na výkon motoru a splněny rostoucí potřeby zákazníků v oblasti výkonu. Nový motor bude vyráběn v americkém závodě John Deere Engine Works ve Waterloo. Zahájení výroby je plánováno až na rok 2022.

Nejvýkonnějším vyráběným motorem ve Waterloo je v současnosti podle stránky mechaman motor o výkonu 460 kW (616 koní), který pohání řezačku John Deere 9600. Výkonnější řezačky John Deere pohaní motory Liebherr.

Autor: mj, ivtinternational.com, mechaman.nl
Foto: John Deere

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.