Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 17.4. – svátek slaví Rudolf

Kabina budoucnosti PONSSE Scorpion získala mezinárodně uznávanou cenu iF DESIGN AWARD 2022

Zveřejněno: 24. 5. 2022

Od roku 1954 je iF DESIGN AWARD mezinárodně uznávaným ukazatelem vynikajícího designu a jedním z nejprestižnějších světových ocenění za design. Značka iF je celosvětově považována za symbol dokonalosti v designu. Držitelé této ceny budou oslavováni na akci iF DESIGN AWARD NIGHT 2022, která se koná v pondělí 16. května 2022 ve Friedrichstadt-Palastu v Berlíně.

Kabina budoucnosti na harvestoru PONSSE Scorpion.

Porota ocenila kabinu budoucnosti PONSSE Scorpion zejména za vylepšenou ergonomii a pohodlné pracovní prostředí, které poskytuje obsluze lesnických strojů. Jednou z nejvýraznějších změn v kabině budoucnosti je nové, jednodílné čelní sklo sahající až ke střeše kabiny. Nabízí ještě lepší výhled a bezpečnost práce v proměnlivých podmínkách. „Vývoj nové modelové řady Scorpion začal z podnětu operátorů esnických strojů. Probíhal na základě této zpětné vazby a jeho výsledky byly potom úspěšně zavedeny do výroby. Pracovní prostor kabiny byl upraven, aby byl praktičtější. Vývoj této „tiché kanceláře“ s výhledem pro stroje Scorpion se soustředil zejména na podporu pohodlí a práce obsluhy,“ říká Juha Inberg, ředitel technologií, výzkumu a vývoje ve společnosti Ponsse.

„Velice nás těší, že naše kabina budoucnosti se umístila tak vysoko v soutěži iF DESIGN AWARD. Za tento úspěch vděčíme svým zákazníkům, projektovému týmu, který odvedl skvělou práci, a designové agentuře Aivan,“ říká pan Inberg.

Do soutěže bylo zasláno celkem 10 776 produktů a projektů z 57 různých zemí. Letos v porotě iF zasedlo 132 předních odborníků na design z více než 20 zemí.