AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Krone nabízí dvě nové žací kombinace EasyCut B 870 a B 1000. Poskytnou enormní flexibilitu, vysoký komfort a maximální výkonnost

Zveřejněno: 26. 11. 2020

Novými stroji EasyCut B 870 a EasyCut B 1000 Krone rozšiřuje svůj výrobní program žacích kombinací o další dva modely. Od dosud vyráběných žacích trojkombinací bez kondicionéru se nové typy odlišují moderním zaobleným designem s kryty řešenými napnutými plachtami a optimalizací hmotnosti, kterou umožňuje nová konstrukce závěsného rámu.

Krone nabízí dvě nové žací kombinace EasyCut B 870 a B 1000

Nové stroje jsou standardně odlehčovány hydropneumaticky, mají non-stop nájezdovou pojistku, přitom disponují mnohokrát osvědčenými Krone technologiemi SmartCut, SafeCut a DuoGrip. Stroj se připojuje těsně k traktoru trojnásobně podepřenými čepy závěsu kategorie II a kategorie III.

Strmé svahy a EasyCut B 870: Výložníky žacích jednotek lze namontovat do dvou poloh. Díky tomu je možné použít stroj v pracovním záběru 8,31 m, nebo 8,62 m a tím individuálně přizpůsobit přestřih čelní a zadních žacích jednotek. V úzkém záběru je vzdálenost mezi žacími jednotkami menší než 2 m. V tomto nastavení je stroj ideální pro práci ve svazích.

Nová žací trojkombinace EasyCut B 1000 zaujme příkladným uživatelským komfortem a nastavitelným pracovním záběrem v rozsahu 9,28 m až 10 m, který se ovládá komfortně hydraulicky z kabiny traktoru. Posunutí žacích jednotek je možné i při práci. Tak může řidič okamžitě reagovat na situaci a podle potřeby zvýšit přestřih žacích jednotek, nebo nastavit maximální pracovní záběr.

Nová žací trojkombinace se ovládá hydraulickými okruhy traktoru. Zapotřebí je jeden dvojčinný a jeden jednočinný hydraulický okruh. Další praktický aspekt: Samostatným zvedáním jednotlivých stran je stroj vybaven už v základu. Jednotlivé žací jednotky můžete zvedat a spouštět podle potřeby, to je velmi důležitá vlastnost pro práci v klínech.

Obratný a spolehlivý – s mnohokrát osvědčenou technikou EasyCut

Kromě vymožeností zvyšující komfort obsluhy sází Krone při sečení na osvědčenou technologii EasyCut. Plochá konstrukce žacího nosníku umožňuje čisté klouzání žací jednotky přes travní drny. Standardně jsou pod každou žací jednotkou EasyCut namontované velmi široké splazy, které mají hned dvě přednosti. Velmi dobrý tok materiálu a současně i velmi šetrné zatěžování drnu. Tvrzená ocel je zárukou vysoké pevnosti a otěruvzdornosti splazů. Na přání Krone nabízí k žacím strojům i kombinované splazy pro často se měnící podmínky sklizně a splazy pro vysoké strniště (například pro pole s výskytem kamení).

Tak jako u všech žacích strojů EasyCut disponují i nové žací trojkombinace osvědčeným satelitním pohonem disků. Pohon tvoří velká čelní kola s až 66 zuby, která spolehlivě přenáší sílu od pohonu až po konec žací lišty. Vzhledem ke své velikosti se otáčejí pomaleji a mezi koly přichází do záběru mnoho zubů. Tato konstrukce se vyznačuje velmi klidným chodem, vynikajícím přenosem sil a dlouhou životností při nízké vlastní hmotnosti. Předsunuté satelitní pohony ženou vždy výhradně jeden žací disk a jsou tak vystaveny pouze malému namáhání.

K dalšímu příslušenství na přání patří rychloupínání nožů, stejně jako patentované jištění žacích disků Krone SafeCut.

Kromě toho nové trojkombinace přesvědčí i svým inteligentním systémem pojistky při najetí na překážku. Při nárazu se žací jednotka vychyluje dozadu a nahoru. Po překonání překážky se automaticky vrátí do pracovní polohy.

Zavěšení žacích jednotek systémem DuoGrip garantuje skvělé kopírování terénu. Žací jednotky jsou zavěšeny v těžišti a vedeny paralelogramem.

Snadná přeprava i údržba

I při přepravě oceníte praktické ovládání nových strojů. Obě žací jednotky se zvednou o 95° za traktor. Po dosažení přepravní polohy se jednotky automaticky hydraulicky zajistí. Díky dobře vyváženým žacím jednotkám je těžiště velmi blízko zadní nápravy traktoru. Odtud plynou skvělé jízdní vlastnosti soupravy i při použití lehčích traktorů. Další výhodou je přepravní výška nižší 4,0 m. Zrovna tak praktická je možnost snadného a rychlého odstavení stroje na malé ploše v přepravní poloze na silných odstavných nohách. Odstavné nohy zůstávají na stroji i při práci a jsou tak kdykoliv k dispozici. Šířka při přepravě i odstavení nedosahuje 3 m. A v neposlední řadě jsou při servisu a údržbě u nových žacích trojkombinací velkou výhodou doširoka rozebíratelné kryty umožňující volný přístup k liště. Při údržbě, například při otáčení nožů, má tak obsluha hodně místa. Praktické jsou i v rámu schované schránky na nože, máte tak náhradní nože vždy po ruce.

Firma Krone také představila novou generaci lisu na hranaté balíky Big Pack, řadu lisů Krone VariPack s nekonečnými pásy , inovované řezačky Krone BiG X a baličku EasyWrap.

Novinky pro rok 2020 od firmy Krone

Autor: redakce Agroportal24h.cz1)
Foto: Krone

1) z podkladů Krone

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.