Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Kubota vstupuje na trh s taženými postřikovači

Zveřejněno: 21. 3. 2019

Kubota přichází s taženými postřikovači řady XTS3, která obsahuje dva modely XTS326 (2600 litrů) a XTS332 (3200 litrů). Postřikovače mohou být dodány s postřikovacím ramenem o pracovním záběru 18 až 30 metrů. V podstatě se jedná o známé postřikovače Kverneland Xtrack T3 nebo Vicon iXtrack T3.

V podstatě se jedná o známé postřikovače Kverneland Xtrack T3 nebo Vicon iXtrack T3.

Doposud se psalo o plánech Kuboty, které počítají s rozšířením nabídky traktorů o výkonnější modely. Kubota ale oficiálně představila také tažené postřikovače pod vlastní značkou. Doplní tak již nabízené nesené modely. Postřikovače řady XTS3 již však byly představeny minulý rok společností Kverneland, kterou Kubota vlastní.

Postřikovače jsou vhodné pro malé až středně velké zemědělské podniky. Na výběr je mezi hliníkovými nebo ocelovými rameny. Oba typy mohou být vybaveny volitelným recirkulačním systémem iXflow. Pokud je také postřikovač vybaven plně automatickým elektrickým řízením ventilů iXclean Pro, lze všechny funkce ovládat z kabiny traktoru.

Jediný centrální rám a ramena poskytují dostatek prostoru pro pneumatiky o výšce 1,90 m a nastavitelná náprava umožňuje měnit šířku rozchodu v krocích po 50 mm od 1,50 m do 2,25 m.

Přepravní rozměry jsou 2,55 m (šířka) a 3,20 m (výška). Postřikovač standardně nabídne nádrž na čistou vodu (o objemu 340 litrů).

Autor: Milan Jedlička
Foto: Kubota

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.