AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Krone KW 8.82/8 nyní ještě komfortnější

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Jistota rozložení osmi rotorového obraceče i na extrémně svažitých pozemcích je nyní garantována u všech rotorových obracečů Krone KW 8.82/8 již v základním provedení. Od současné výrobní série osazuje Krone všechny rotorové obraceče KW 8.82/8 dvojčinnými hydraulickými válci. Díky tomu je v každém terénu zajištěno spolehlivé a rovnoměrné rozložení stroje. Toto řešení přináší ještě další výhodu. Protože odpadá mechanické jištění přepravní polohy standardně ovládané lankem, zvyšuje se uživatelský komfort.

Krone

Také u nových obracečů KW 8.82 (s 8 rotory a 6 prstovými rameny na každém rotoru) naleznete tisíckrát ověřenou výbavu. Patří sem zejména spojky Octo-Link. Osmi prstové spojky jsou bezúdržbové a nemusí se mazat. Spolehlivě přenáší zatížení v každé poloze. Osvědčená je také uzavřená převodovka rotoru plněná polotekutým mazivem a je zrovna tak bezúdržbová. Navíc jsou převodovky rotorů podvěšeny pod rámem a nejsou jeho nosnou součástí.

Jako další plusové body obraceče můžeme vyzdvihnout nejen jeho kompaktnost se složenými rotory pro přepravu, ale i blízké zavěšení na traktoru. To přispívá k bezpečné přepravě a dobré manévrovatelnosti. Obraceč navíc nepotřebuje příliš místa pro odstavení. Pro perfektní kvalitu obracení je stroj v základu vybaven ručním nastavením mechanismu hraničního obracení. Na přání lze dodat i hydraulické ovládání.

Technické údaje KW 8.82/8 - přehled:

  • Pracovní záběr: 8,80 m
  • Plošný výkon téměř 9 ha/h
  • Počet rotorů: 8 Počet ramen/rotor: 6
  • Požadovaný příkon: od 55 kW/75 PS

Autor: Krone
Foto: Krone

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.