AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Lemken bude nabízet rozmetadla hnojiv Spica, Tauri a Polaris

Zveřejněno: 5. 9. 2019

Německá společnost Lemken oznámila, že začne spolupracovat s francouzským výrobcem rozmetadel hnojiv Sulky. Již na zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 se pravděpodobně ukážou rozmetadla v barvách Lemkenu.

Lemken Polaris 14

Od listopadu 2019 Lemken rozšíří svůj výrobní program strojů na ochranu rostlin o nesená rozmetadla hnojiv. Lemken doposud vyráběl nesené a tažené postřikovače. Pravděpodobně také představí svůj první samojízdný postřikovač.

Rozmetadla bude pro Lemken vyrábět francouzská společnost Sulky. V barvách Lemkenu budou k dispozici na trzích v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Nizozemsku, Belgii, Irsku, Anglii a Polsku. Do České republiky by rozmetadla měla dorazit až v roce 2021.

K dispozici budou tři řady s názvem Spica, Tauri a Polaris, které nabídnou objem v rozmezí od 900 litrů do 4 000 litrů. Ovládání bude probíhat přes Isobus. Prozatím se tedy bude jednat výhradně o nesená rozmetadla.

Cílem tohoto kroku je nabízet stroje prakticky pro každou operaci – od orby, zpracování půdy, setí až po ochranu rostlin. Zákazník se tedy nemusí rozhodovat pro další značku. Cílem obou firem je navázat silný obchodní vztah s trvalými výhodami pro obě společnosti. Lemken je s tímto novým produktovým segmentem schopen významně zvýšit svou nabídku na trhu. Sulky nyní optimalizuje své výrobní kapacity a navyšuje výrobní objem rozmetadel.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Lemken

1) čerpáno z materiálů Lemken a Sulky

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.