Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Lemken uzavřel finanční rok 2020 skvělým výsledkem. Obzvláště populární jsou secí stroje a meziřádkové kultivátory

Zveřejněno: 24. 3. 2021

Německý Lemken uzavřel uplynulý finanční rok číslem 365 milionů eur. Objem prodejů byl téměř stejný jako rok předtím. V prodejích se nejvíce dařilo secím strojům a meziřádkovým kultivátorům. Nový finanční rok také začal slibně.

Secí stroj Lemken. Zdroj foto - tisková zpráva Lemken

„Jsme šťastní a vděční za to, že se nám podařilo udržet naši produkci bez ohrožení zdraví našich 1 631 zaměstnanců po celém světě,“ uvedl generální ředitel Anthony van der Ley a pokračoval: „Pokud jde o prodeje a zisk, dosáhli jsme našich vysokých cílů a jsme velmi spokojeni, i když jsme se vzdali výroby postřikovačů.“ Lemken se minulý rok rozhodl ukončit výrobu polních postřikovačů a zaměřit své síly na vývoj a výrobu meziřádkových kultivátorů. Z ​toho důvodu koupil firmu Steketee. Lemken už nyní může slavit první úspěchy tohoto rozhodnutí: dceřiné společnosti Steketee se zvýšil objem prodejů o 30 %. Steketee nabízí individuálně konfigurovatelné meziřádkové kultivátory s kamerovým naváděním. Úspěšně se osvědčila také nová rozmetadla hnojiv, které Lemken nabízí v široké škále modelů pro přizpůsobení různým provozním podmínkám.

Tržby na domácím trhu v Německu jsou trvale vysoké. Mezi největší trhy ale patří Francie, Rusko, USA a Velká Británie, přičemž objem prodejů v posledních třech zemích výrazně vzrostl.

Lemken je stále rodinnou společností. Rok 2021 by měl být také úspěšný, již nyní eviduje rekordní zájem o své stroje. Lemken proto investoval do nejmodernějších montážních procesů ve své továrně v Harenu – od letošního roku je výhradně určena pro výrobu secích strojů.

Mezi novinky na trhu se řadí kypřič Koralin 9, kypřič Kristall a inovované pluhy. V segmentu secích strojů začíná Lemken nabízet inovované modely Saphir a Solitair. Je třeba zmínit také secí stroj Azurit s technologií DeltaRow.

Lemken také důsledně spoléhá na digitalizaci pro přesnou práci v terénu a inteligentní správu dat. Díky oceněnému „iQblue connect“ Německou zemědělskou společností (DLG) je poprvé nabízen systém, který inteligentně automatizuje pracovní funkce strojů na zpracování půdy.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Lemken

1) z podkladů Lemken

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.