Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Mechanický secí stroj Lemken Saphir a pneumatický secí stroj Solitair má nový vzhled

Zveřejněno: 3. 3. 2020

Produktová řada secích strojů od firmy Lemken získala nový vzhled díky nedávno představeným secím strojům Solitair 25, Solitair 23 a Azurit. Nový vzhled nyní získávají i mechanické secí stroje Saphir a pneumatické secí stroje Solitair.

Secí stroj Lemken Solitair 9

Nový Saphir 9 má elektronické ovládání EcoDrill, které je ovládáno prostřednictvím terminálu LET-40 s dotykovým displejem. Zásobník pro osivo byl přepracován a nyní lze snáze uzavřít/otevřít novým tvarovaným plastovým víkem. Aby se usnadnilo plnění secího stroje velkoobjemovými vaky (big bags), může se nyní víko otevírat více doširoka. Konstrukce roštu, plošiny a madel byla též vylepšena. Kryt nyní chrání boční ovládací prvky.

Moderní design a plastové víko zásobníku získaly i secí stroje Solitair 8+ a 9+. Taktéž byl vylepšen přístup na secí stroj, mříž lze nyní sklopit nahoru. Díky tomu je mnohem snazší dosáhnout na dávkovací a kalibrační misky. K dispozici je i tzv. kalibrační tlačítko. Pneumatický secí stroj Solitair 9 je nabízen jako nesený v pevně připojené nebo sklopené verzi nebo jako polonesený ve sklopné verzi s pracovní šířkou 3 až 6 metrů. V samostatném provozu a ve spojení s různými stroji na obdělávání půdy vzniká pestrá paleta možností využití při různých zemědělských činnostech. Pro výsev různých semen je možné výsevní kola centrálního dávkování nastavit na hustotu výsevu od 1,5 do 300 kg/ha. Systém Solitronic přebírá kromě regulace elektrického pohonu secí hřídele také všechny další ovládací a kontrolní funkce. Přehledný barevný displej umožňuje řidiči snadné ovládání. Rozdělovače osiva se nachází mimo zásobník osiva přímo nad lištou radlic. Pro přesné rozdělení jsou secí hadice z rozdělovače až po radlici při stejné délce co nejkratší. Diskové secí botky s kolečky pro kontrolu hloubky s gumovými pneumatikami ukládají osivo i v případě měnící se půdy vždy do stejné hloubky. Dokonce i při vysokých rychlostech zůstává kontrola hloubky dvojitého disku ideální.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Lemken

1) čerpáno z materiálů Lemken

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.