Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

MGM s TEEJET připravují nový typ taženého postřikovače

Zveřejněno: 16. 9. 2022

Český výrobce tažených postřikovačů MGM informuje, že ve spolupráci s americkou společností TEEJET připravují nový typ postřikovače. Společnost MGM dále uvádí, že spustila nový internetový obchod.

Tento tažený postřikovač MGM MAGNUS 4000 je již několikátou generací vyvíjenou ve firmě MGM od roku 1995. Ilustrační foto.

Společnost MGM a.s. provozuje dva výrobní programy. Za hlavní výrobní program společnosti lze dlouhodobě považovat výrobu zemědělských postřikovacích strojů a dále pak výroba tvarovaných plastových a laminátových komponentů určených pro výrobu střešních světlíků. Poslední obor činnosti, kterému se společnost věnuje, spadá do kategorie služeb, mezi které patři převážně prodej a servis manipulační techniky, prodej, opravy a servis vysokozdvižných vozíků, opravy a servis motorů, ale také povrchové úpravy kovů, svařování, obrábění a dělení materiálů.

Výrobě postřikovačů se věnuje od roku 1995. Do zahraničí společnost vyvezla přes 1 500 kusů postřikovačů.

„Novinkou v činnosti společnosti MGM je zřízení internetového obchodu, kde mají možnost potenciální zákazníci si sami nakonfigurovat požadovaný zemědělský postřikovač a na základě této konkrétní konfigurace pak obdrží od obchodního oddělení konkrétní cenovou nabídku, dále je zde pak možné objednat náhradní díly a trysky k postřikovačům, je zde umístěna aktuální nabídka použité manipulační techniky a v budoucnu hodláme rozšířit nabídku také o náhradní díly na manipulační techniku,“ uvádí společnost ve veřejně dostupné výroční zprávě.

MGM také uvádí, že probíhá příprava nového typu taženého zemědělského postřikovače: „Díky spolupráci při vývoji stroje s americkou společností TEEJET by měl postřikovač splňovat parametry a požadavky moderního zemědělství — a to především na výraznou úsporu postřikových látek a díky systému přesné aplikace postřikových látek by měl být stroj také výrazně šetrný k životnímu prostředí.“

Celosvětově působící firma TEEJET se zabývá vývojem a výrobou trysek, komponentů pro postřiková ramena, ventilů, potrubí, naváděcích, monitorovacích, řídicích systémů a polních počítačů.