Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

New Holland inovoval a rozšířil nabídku speciálních traktorů New Holland T4, nechybí ani nízkoprofilový traktor

Zveřejněno: 1. 12. 2021

New Holland inovuje a rozšiřuje svou nabídku speciálních traktorů a dále upevňuje své postavení v tomto odvětví, a to díky nové generaci traktorů New Holland T4 F/N/V, inovovaným traktorům New Holland T3F Stage V a zcela novému modelu New Holland T3LP.

Nová řada New Holland T4 F/N/V splňuje emisní normu Stage V díky novým motorům F5C a systému pro zpracování výfukových plynů.

Jde o nejnovější modely New Holland T4 v nabídce speciálních traktorů New Holland, které neustále prochází modernizací. Traktory byly na veletrhu EIMA několikrát oceněny, získaly titul Best of Specialized v soutěži Traktor roku 2020, 2014 a 2013 a cenu za technickou inovaci za model BlueCab™ v roce 2012. Letos New Holland obdržel spolu se svým partnerem Nobili ocenění za elektricky poháněné stroje.

Nová generace traktorů New Holland T4 F/N/V: nejlepší komfort ve své třídě a vyšší výkon

Nová řada New Holland T4 F/N/V splňuje emisní normu Stage V díky novým motorům F5C a systému pro zpracování výfukových plynů. Nejmenší model je osazen 3,4litrovým dvouventilovým motorem s DOC a DPF. Motor nevyžaduje použití AdBlue. Ostatní modely jsou vybaveny 3,6litrovým, 4ventilovým motorem a systémem Compact HI-eSCR2 s DOC a SCRoF. Top modelem je nový New Holland T4.120 V/N/F o výkonu až 88 kW/118 k.

Jednou z největších předností speciálních traktorů New Holland T4 je vysoká manévrovatelnost.
Jednou z největších předností speciálních traktorů New Holland T4 je vysoká manévrovatelnost.

Jednou z největších předností speciálních traktorů New Holland T4 je vysoká manévrovatelnost. Ta byla dále umocněna novou kapotou, která byla zcela přepracována. Je velmi nízká. Uspořádání motoru bylo zcela přepracováno tak, aby se pod novou kapotou pohodlně nacházel kompletní systém pro zpracování výfukových plynů. Nízká výška a kompaktní rozměry kapoty zvyšují laťku viditelnosti a bezpečnosti a také snižují potenciální poškození větví při práci pod korunami ovocných stromů.

Hydraulický systém traktorů New Holland byl modernizován, aby výrazně zvýšil produktivitu a efektivitu. Traktory s ochranou ROPS jsou vybaveny novými hydraulickými čerpadly (100 litrů za minutu). Nový systém HPL s detekcí zatížení snižuje spotřebu paliva a omezuje přehřívání oleje. Obsluha má k dispozici více místa, širší sedačku, přehlednější přístrojovou desku a intuitivní ovládací prvky.

Kabina traktoru New Holland T4 F/N/V byla od základu zcela přepracována, přičemž byly maximálně zúročeny zkušenosti získané při vývoji patentované kabiny New Holland Blue CabTM4. Nový designový koncept vycházel z požadavků zákazníků na komfort a ergonomii. Zavádí rovnou podlahu a zahrnuje prvky z kabin vyšších výkonových řad traktorů New Holland. Patří k nim nový multifunkční displej VIS umístěný nad přístrojovou deskou, který poskytuje živé informace o traktoru. Komfort dále zvyšuje odpružená přední náprava, která zajišťuje plynulou jízdu. Traktor je také možné osadit satelitní navigací a systémem PLM a technologií zemědělství 4.0.

Řada traktorů New Holland T3F

Modernizovaná řada traktorů New Holland T3F a nové traktory New Holland T3LP jsou vybaveny novým motorem, který poskytuje maximální výkon v rozmezí od 55 k do 75 k. Nové traktory splňují emisní normu Stage V za pomocí systému pro zpracování výfukových plynů s DOC a DPF. Nový model New Holland T3LP byl zkonstruován tak, aby odpovídal specifickým požadavkům na nízkoprofilový traktor s vyšší světlou výškou, který může pohodlně pracovat pod korunami ovocných stromů. Je to ideální traktor pro víceúčelové farmy. Díky svým kompaktním rozměrům se také velmi dobře hodí pro pěstitele zeleniny. Široké nápravy zajišťují stabilitu. Je také mimořádně obratný, s úhlem natočení až 52 stupňů a malým poloměrem otáčení 3,5 m u verze s pohonem dvou kol a 3,6 m u verze s pohonem čtyř kol.