Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

New Holland T7 HD se zcela novou kabinou a ovládáním zaujme řadou jedinečných funkcí

Zveřejněno: 27. 10. 2021

New Holland inovoval svoji vlajkovou loď mezi traktory. Nový New Holland T7 HD (Heavy Duty) má vedle nové kabiny Horizon Ultra na palubě také novou generaci systému PLM Inteligence. Traktor New Holland T7 HD byl novinářům představen na tiskové konferenci nedaleko Lipska.

Modelová řada New Holland T7 HD zahrnuje tři traktory: T7.275, T7.290 a T7.315.

Vedle traktoru New Holland na plynový pohon, sklízecí řezačky New Holland FR a nového lisu New Holland Roll-Bar 125 prezentoval také traktory modelové řady New Holland T7 HD, která zahrnuje tři modely: T7.275, T7.290 a T7.315. Stroje nabízejí maximální výkon motoru 202, 213 a 231 kW (275, 290 a 315 koní). Všechny typy jsou k dispozici pouze s plynulou převodovkou AutoCommand.

Největší novinkou traktoru New Holland T7 HD je kabina

Nejdůležitější změnou traktoru New Holland T7 HD je nová mechanicky odpružená kabina Horizon Ultra, která je v souladu s automobilovým standardem. Kabina se svým předchůdcem sdílí jen 2 % dílů. Její interiér se skládá z hladkých a snadno čistitelných povrchů a obálka splňuje vysoké nároky na akustickou pohltivost. Pronikající hluk nepřesahuje 66 dBA, a jde tak o nejtišší kabinu na trhu. Prostor a kvalita zpracování interiéru jsou přitom pro většinu pracovníků obsluhy traktorů velmi důležité.

Kabina je oproti traktorům traktoru New Holland T7 HD předchozí generace větší o 7,5 %, takže obsluha i spolujezdec mají k dispozici více místa pro nohy. Posunete-li sedačku dozadu, zůstane za ní ještě 20 cm místa. Sedadlo může být na přání odvětrávané a nyní se může ještě více otáčet – o 22 stupňů směrem doprava. Kabina nabízí o 11 % více prosklení a stěrače stírají o 27 % více plochy. Na nářadí připojené vzadu je díky delšímu zadnímu oknu lepší výhled. Také čelní sklo je rozměrnější a instalováno je navíc se sklonem 120 stupňů. Přístup do traktoru se zlepšil díky doširoka otevíratelným dveřím.

Nejdůležitější změnou traktoru NEw Holland T7 HD je nová mechanicky odpružená kabina Horizon Ultra, která je v souladu s automobilovým standardem.
Nejdůležitější změnou traktoru NEw Holland T7 HD je nová mechanicky odpružená kabina Horizon Ultra, která je v souladu s automobilovým standardem.

Dveře mají novou kliku a traktor New Holland T7 HD lze nyní zamykat a odemykat i na dálku tak, jako je tomu u moderních automobilů. Klíč traktoru je opatřen imobilizérem, a proto nenachází-li se v kabině, stroj nenastartuje. Jde navíc o elektronický klíč, který umožňuje startovat traktor pomocí tlačítka Start/Stop v kabině. Alternativně může investor zvolit i obyčejný klíč.

Okolí traktoru traktoru New Holland T7 HD monitorují kamery, což zvyšuje bezpečnost. Jedna kamera se nachází na horním zadním okraji kabiny a druhá v přední části traktoru. Přední kamera zvyšuje viditelnost před traktorem, což je užitečné jak při připojování strojů, tak při jízdě po silnici. Díky obrazu z kamery je lépe vidět do křižovatek. Třetí, bezdrátovou kameru, lze umístit třeba k zásobníku secího stroje nebo na koncovku překládacího vozu. Obraz z kamer je promítán na monitoru v kabině.

Ovládání tříbodového závěsu na blatníku traktoru New Holland T7 HD.
Ovládání tříbodového závěsu na blatníku traktoru New Holland T7 HD.

Nový balíček osvětlení traktoru New Holland T7 HD s až 24 pracovními světly v provedení LED zajišťuje dobrý výhled z traktoru a na připojené nářadí i v noci. Nové výstražné sklopné majáky v LED provedení jsou nově umístěny v přední části kabiny. Výhled na závěs a závěsné zařízení usnadňují další LED svítidla, která se automaticky aktivují při jízdě vzad. Užitečným prvkem jsou také plně elektricky nastavitelná zrcátka. Přepracovány byly i blatníky, které jsou v současnosti o deset centimetrů nižší a kopírují pneumatiku. I přesto může být traktor obut do velkých pneumatik s rozměrem 650/85R42.

Uživatelé rovněž ocení dostatek úložného prostoru. K dispozici jsou: uzavřená odkládací přihrádka za sedadlem spolujezdce a otevřená odkládací přihrádka vpravo. New Holland pamatoval i na komfort v horkých letních dnech. Do prostoru před obsluhu lze umístit elektrický chladicí box, přičemž na pravé přední straně je k tomu účelu k dispozici 12voltová zásuvka Současně může být pod sedadlem spolujezdce na přání umístěn další chladicí box (na přání), do kterého se vejdou dvě velké dvoulitrové láhve. Příjemným doplňkem jsou USB porty a 230voltová přípojka v kabině. Kromě toho lze kabinu vybavit rádiem DAB se čtyřmi reproduktory a subwooferem. Traktor této kategorie byl obohacen také o další novinku v podobě automatické klimatizace s výběrem zón. Její účinnost byla zvýšena o 35 % a vytváří příjemnou teplotu v kabině ve všech ročních obdobích.

New Holland T7 HD má novou loketní opěrku a displej uprostřed volantu

Ovládací prvky, které lze konfigurovat podle preferencí obsluhy, jsou součástí nové loketní opěrky SideWinder Ultra, na níž jsou ergonomicky uspořádány. Všechny údaje o traktoru New Holland T7 HD a připojeném nářadí se zobrazují na 12palcovém displeji IntelliView se snadno srozumitelným uživatelským rozhraním (pracuje s operačním systémem Android). Displej se dokáže automaticky spojit s mobilním telefonem uživatele traktoru. Vybrané funkce mobilu lze pak ovládat pomocí tlačítek na loketní opěrce. Přes obrazovku může obsluha ovládat celý traktor včetně nastavení systémů GPS a ISOBUS. Nová je také ovládací páka, jíž lze měnit i směr jízdy. Obsahuje jedno tlačítko, kterému lze přiřadit libovolnou funkci.

Ovládací prvky traktoru New Holland T7 HD, které lze konfigurovat podle preferencí obsluhy, jsou součástí nové loketní opěrky SideWinder Ultra, na níž jsou ergonomicky uspořádány.
Ovládací prvky traktoru New Holland T7 HD, které lze konfigurovat podle preferencí obsluhy, jsou součástí nové loketní opěrky SideWinder Ultra, na níž jsou ergonomicky uspořádány.

New Holland jako první v oboru přišel s displejem CentreView umístěným uprostřed volantu. Může jím být vybavena i vrcholná verze vlajkové lodi New Holland T7 HD. Obrazovka je pevně integrovaná a zůstává v neměnné pozici, i když se volant hýbe. Pokud si tuto obrazovku při konfiguraci traktoru zvolíte, automaticky získáte i inovovaný sloupek řízení. Obrazovka má vždy správný pozorovací úhel. Zobrazují se na ní provozní údaje (jako pojezdová rychlost, poloha závěsu, otáčky motoru a motohodiny), které pracovníci jinak běžně sledují na přístrojové desce.

PLM Intelligence pro inteligentní a propojené zemědělství

Traktory New Holland T7 HD jsou mimo jiné vybaveny systémem PLM Intelligence nové generace. Tato nová elektronická architektura bude brzy aplikována do všech strojů New Holland nové generace. Jde o nedílnou součást strategie značky New Holland, jejímž cílem je integrovat do strojírenských produktů digitální technologie a budovat tak inteligentní zemědělství s vzájemně propojenou technikou, která nabídne snadno použitelná řešení, díky čemuž se tento obor stane udržitelnějším a produktivnějším. Výrobce vyvinul také aplikaci MyNewHolland App, v níž se mohou uživatelé se svými stroji zaregistrovat. V rámci této platformy pak mají k dispozici užitečné technické informace a mohou jejím prostřednictvím vstupovat i do portálu MyPLMConnect. Ten nabízí prostor pro správu vozového parku a údajů o dané farmě. Systém MyPLMConnect umožní získávat dynamické informace v reálném čase z jednotlivých strojů při práci na poli a získaná data pak analyzovat. Kromě toho mohou prodejci provádět vzdálenou diagnostiku (pomocí služby New Holland Remote Assistance) a díky funkci IntelliView Connect či možnosti sdílení obrazovky také přímo pomáhat obsluze v kabině. Traktory jsou propojeny i s řídicím centrem New Holland, které upozorňuje prodejce na chybové kódy, navrhuje řešení problémů a může dokonce zabránit hrozícím odstávkám.

New Holland dále představil nový přijímač PLM Cygnus, který je ústředním prvkem PLM Intelligence. Poskytuje spolehlivé údaje o poloze stroje a umožňuje velmi rychlé vyvolání naváděcích linií.