Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Nová generace kabin pro pásové traktory TK4

Zveřejněno: 1. 5. 2018

Společnost New Holland uvedla na trh novou generaci kabin pro řadu pásových traktorů TK4. Kabiny jsou k dispozici již u čtyř ze třinácti modelů v řadě.

V kabině nalezneme novou volitelnou sedačku s pneumatickým odpružením. Kabina drasticky snižuje vibrace a nárazy, které jsou charakteristické při provozu pásového traktoru. Nové sedadlo je vybaveno tzv. elektropneumatickým nastavením hmotnosti. Dodatečné polstrování a široká škála úprav zajišťují pohodlí pro všechny obsluhy váhových a výškových kategorií.

Kromě nové sedačky, kabina nabízí nové funkce, které se zaměřují na zvyšování pohodlí i produktivitu. Například nová kovová deska zabraňuje toku horkého vzduchu a prachu přicházejícího z motorového prostoru k obsluze. Klimatizační systém je nyní vybaven větším ventilátorem, díky kterému je proud čerstvého vzduchu uvnitř kabiny konstantnější a lépe distribuovaný, což vytváří ideální pracovní podmínky i v dlouhých a horkých letních dnech.

Stejně jako u předchozí generace může být nová řada TK4 vybavena exkluzivním gumovým pásem SmartTrax, který snižuje vibrace. Pásový traktor TK4 lze ovládat pouze jednou rukou a druhou rukou ovládat přídavná zařízení. O to se postará patentované řízení New Holland Steering-O-Matic Plus. Nové pásové traktory řady TK4 obsahují také některé zajímavé inovace, které byly zavedeny pro usnadnění běžných údržbářských prací. Kabinové filtry, které byly v předchozí verzi namontovány v boční poloze, byly nahrazeny jediným předním filtrem.

Autor: Milan Jedlička
Foto: New Holland

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.