Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Nová generace velkých kompaktních diskových kypřičů AMAZONE Certos s pracovním záběrem 4 m až 7 m

Zveřejněno: 28. 1. 2020

Amazone představuje druhou generaci velkých kompaktních diskových kypřičů Certos s pracovním záběrem 4 m až 7 m. V řadě nalezneme konkrétně modely Certos 4002-2TX, 5002-2TX, 6002-2TX a 7002-2TX.

Diskový kypřič Amazone Certos

Certos má zcela nový koncept rámu, který je optimalizován pro náročné provozní podmínky. Inovována byla i krajní místa kypřiče, takže zemina zůstává v pracovních sekcích - a to i při velkých pracovních hloubkách.

Tažené diskové kypřiče Certos jsou ideální volbou pro přípravu půdy s velkým množstvím rostlinných zbytků. Díky svému širokému spektru použití představuje kypřič Certos univerzální a výkonné řešení pro každý podnik. 660mm disky umožňují zpracovávat půdu do hloubky 7 cm až maximálně 20 cm. Velká vzdálenost mezi dvěma řadami disků, velká vzdálenost řádků 17,5 cm a zavěšení jednotlivého disku zajišťuje maximální průchodnost. Problém tedy nedělá řezání velkého množství organické hmoty a rovnoměrné zpracování s půdou.

Velké disky u kypřiče Certos, stejně jako u Catrosu, nejsou na nosiči disků záměrně uspořádány do tvaru X. V přední řadě jsou disky zarovnány vlevo a v zadní řadě vpravo. To zajišťuje optimální průchod velkého množství materiálu a rovnoměrné zpracování po celé pracovní šířce. Pracovní hloubku lze nastavit mechanicky. Pro nastavení pracovní hloubky během jízdy může být stroj volitelně vybaven hydraulickým nastavením pomocí řídicí jednotky traktoru.

Zákazník si může vybrat z jedenácti možných variant zadních válců pro zpětné utužení. Certos lze na přání vybavit například přední smykovou lištou a novým univerzálním secím zařízením GreenDrill 501. Nový Certos byl vystaven na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Amazone

1) čerpáno z materiálů Amazone


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.