Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Nová řada Deutz-Fahr 6 a 7 na výstavě Opolagra

Aktualizováno: 23. 6. 2017

Jak v praktických, tak ve statických ukázkách na výstavě Opolagra v Polsku se představily traktory Deutz-Fahr nové řady 6 a 7.

Deutz-Fah

Jak v praktických, tak ve statických ukázkách na výstavě Opolagra v Polsku se představily traktory Deutz-Fahr nové řady 6 a 7. 

V řadě 6 je k dispozici 12 modelů (výkon od 156 do 226 koní), 3 typy převodovek a 2 typy kabin.

Hlavní novinkou je však převodovka. Na výběr jsou 3 typy převodovek.

Převodovka PowerShift, převodovka s plynule měnitelným převodem (modely TTV - pokrývají rozsah rychlostí 0,2 km/h - 40 km/h nebo 50 km/h, k dispozici je nový software) a konečně plně automatická nová převodovka RCShift. Nová převodovka RCShift je výsledkem spolupráce firmy Deutz-Fahr a ZF. Firmy se inspirovaly u automobilového průmyslu.Více informací 

Nová řada 7 byla speciálně vyvinuta pro poskytovatele služeb a velké zemědělské podniky. Řada zahrnuje dva modely o výkonu (226 a 246 koní).

Traktory jsou rovněž osazeny novou kabinou Maxi Vision 2 ve které se nachází nová loketní opěrka s joystickem MaxCom. Ani u těchto modelů nechybí volitelný balíček LED osvětlení. Nová řada 7 je již od výroby vybavena nejmodernějším systémem Deutz-Fahr - precizní zemědělství. V kabině se nachází také  iMonitor 2,0. Více informací 

Nové zákaznické centrum dokončeno

Deutz-Fahr nedávno otevřel nové zákaznické centrum. Od června tohoto roku poskytuje Deutz-Fahr Aréna zemědělcům a dodavatelům nevšední zážitek v domovské městě značky v bavorském Lauingenu: v rekordním čase - za 10 měsíců - bylo postaveno kompletní centrum pro zákazníky na více jak 3,800m2, které ještě více přiblíží tuto značku svým zákazníkům.   

„S DEUTZ-FAHR Arénou jsme získali zcela nový přístup k oslovení našich zákazníků, právě zde, v Lauingenu," vysvětluje koncept Rainer Morgenstern, obchodní ředitel  pro Evropu a mluvčí vedení společnosti SDF v Německu. „Jsem hluboce přesvědčen, že zákazníci, kteří investují své těžce vydělané peníze a mnoho dalšího, chtějí vidět a zažít, jak jsou jejich traktory u nás v Deutz-Fahru vyráběny. Cílem je prohloubit a posílit loajalitu zákazníků z dlouhodobého hlediska tím, že je pozveme k výrobě jejich traktorů v novém závodu DEUTZ-FAHR," pokračuje Morgenstern.

Vstupní komplex má rozlohu 38 000 m3. Dvoupodlažní budova disponuje výstavní halou, Deutz-Fahr museem, kinem, Deutz-Fahr obchodem, kavárnou a školícími místnostmi. V souvislosti s tím se návštěvníci mohou seznámit a vyzkoušet si high-tech traktory právě v Lauingenu. V Deutz-Fahru myslí i na své budoucí zákazníky; pro mladé návštěvníky je k dispozici speciální dětský koutek.

Ovšem nová budova je určená nejen pro své loajální zákazníky, ale také pro specifická školení evropské prodejní sítě. Nově integrované školicí středisko zaměřené na služby a prodej, bude schopno každoročně vzdělávat kolem 3 000 dealerů a importérů.

Prezentace tradičních hodnot značky DEUTZ-FAHR bylo také součástí při plánování arény. Muzeum značky znázorňuje všechny milníky historie společnosti, počínaje prvním sériově vyráběným traktorem DEUTZ, MTH 222 z roku 1927, Deutz 11er, který v třicátých letech zahájil masovou mechanizaci zemědělství a slavné poválečné modely z řady D. Řady 05 a 06 a první modely DX a Agro mají také své místo v muzeu o rozloze 600 m2. Stálá expozice je doplněna dvěma modely traktorů Intrac a kombajnem Actor. V multimediálním koutku mohou návštěvníci, zájemci procházet videoarchiv značky a sledovat ty nejlepší filmy.

Vizuálně a konstrukčně je DEUTZ-FAHR ARENA přizpůsobena novému výrobnímu závodu na traktory DEUTZ-FAHR LAND. Obě budovy reprezentují hlavní hodnoty značky DEUTZ-FAHR „Špičková technologie vyrobená v Německu," říká Rainer Morgenstern. Kromě toho nová infrastruktura s moderním prezentačním a konferenčním centrem, stejně jako integrovaná jídelna s kapacitou 120 míst, nabízí nové možnosti pro přivítání zákazníků a hostů s příjemnou a zajímavou atmosférou. „Očekáváme zhruba 10 000 návštěvníků za rok. "uzavírá Morgenstern.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Milan Jedlička

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.