Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Nová řada Luxxum a inovované traktory Maxxum

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Jak jsme vás již dříve na webu informovali, firma Case IH představila novou řadu traktorů s názvem Luxxum. V nové řadě budou k dispozici tři motory o výkonu 99, 107 a 117 koní. Samozřejmě plní přísnou emisní normu. Motory jsou čtyřválcové (3,4 l). Nejvýkonnější model poskytne až 491 Nm při 1500 otáčkách za minutu. Traktory řady Luxxum budou mít rozvor 2,4 m.

Case IH

Case IH zdůrazňuje, že traktory budou vhodné například pro chovatele skotu, kteří potřebují traktor pro dopravu a s čelním nakladačem. Traktory budou vybaveny přední odpruženou nápravou.

Nová řada Luxxum pokrývá stejný rozsah koňských sil jako série Case IH Farmall U. Firma Case IH očekává, že asi 30 procent uživatelů traktorů Luxxum bude používat stroj pro práci s čelním nakladačem. Firma proto bude do kabiny instalovat speciální joystick pro ovládání čelního nakladače.

Nová řada Luxxum bude k dispozici v roce 2017.

Jeden ze zástupců nové série Luxxum bude kandidátem na Tractor Of The Year ve třídě - Best Utility.

Pro rok 2017 firma představila i inovace v modelové řadě Maxxum. Traktory dostanou více výkonu.

Top model bude mít výkon 145 koní, zatímco nejmenší model 116 koní. Řada se bude skládat ze čtyř modelů s čtyřválcovými motory. Jeden model však bude osazen šestiválcovým motorem. Traktory budou rovněž plnit nejnovější emisní limit. Inovované modely budou k dispozici v roce 2017, to neplatí pro model s šestiválcovým motorem, ten je inovován již nyní. Inovace se dotkly i designu, který ale nebyl moc pozměněn oproti původní verzi. Zajímavostí je, že Case IH příští rok představí novou generaci traktorů Maxxum, které by měly převzít design z řady Optum.

Na americkém trhu se nové traktory Maxxum představily o něco dříve.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Case IH

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.