Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Nová vlajková loď v oblasti pluhů: polonesený, plně obracecí pluh Amazone Tyrok 400

Zveřejněno: 2. 9. 2021

S modelem Tyrok 400 uvádí Amazone na trh zcela nově vyvinutý polonesený obracecí pluh v sedmi, osmi a devítiradličném provedení pro traktory o výkonu 400 koní. Kromě vysoké kvality, stability a kvality práce nabízí Tyrok i vysoký stupeň pohodlí díky velmi jednoduchému, bezpečnému a přesnému nastavení.

Kromě vysoké kvality, stability a kvality práce nabízí Tyrok i vysoký stupeň pohodlí díky velmi jednoduchému, bezpečnému a přesnému nastavení.

Nové těleso pluhu SpeedBlade (je k dispozici v různých provedeních) má velkou přední část a díky speciální konstrukci nedochází k nadměrnému opotřebovávání. Zvýšením pracovní rychlosti například z 6 km/h až na 10 km/h se hlavní bod opotřebení automaticky posouvá stále více ke středu tělesa pluhu. Při orbě se na těleso nezachytávají ani rostlinné zbytky či motouzy z balíků. Díky svému tvaru zabraňuje tomu, aby se pod tělesem držela půda, která by mohla pluh zpomalit. Amazone také poukazuje na dlouhou životnost, které bylo dosaženo novým procesem kalení. Také masivní obdélníková rámová trubka je mimořádně stabilní a během provozu se neprohýbá ani při vysokém zatížení.

Optimalizován byl i systém SmartTurn, který má za úkol pluh otáčet. Otáčení je nyní více tlumené, komfortnější a rychlejší. Volitelná hydraulická ochrana proti přetížení navíc zajišťuje plynulý a šetrný provoz v intenzivních provozních podmínkách. Těleso pluhu se pomocí hydraulického válce jemně spouští do země.

Tyrok je standardně vybaven mechanickým nastavením pracovní šířky. Volitelně lze hydraulicky a plynule nastavit pracovní šířku podle podmínek z pohodlí sedadla traktoru. U pluhů Tyrok s variabilním nastavením šířky záběru se při změně celkové šířky záběru automaticky hydraulicky nastaví i přední záběr. To zemědělci umožňuje bezpečně a rychle reagovat na měnící se polní podmínky nebo svahy. Pracovní hloubka se nastavuje mechanicky nebo hydraulicky. Pluh je vybaven velkým kolem. Na přání lze Tyrok vybavit také posilovačem trakce pro snížení prokluzu. V tomto případě přenáší váhu na zadní nápravu traktoru další hydraulický válec.

Pluh bude k dispozici pro sezónu 2022.