Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Nové příslušenství pro lisy na hranolovité balíky Claas

Zveřejněno: 14. 8. 2017

Od příští sezóny zavede CLAAS pro lisy na hranolovité balíky výrobní řady QUADRANT několik nových možností vybavení. Modely QUADRANT 4200, 5200 a 5300 mohou být mimo jiné vybaveny integrovaným systémem vážení balíků a High-End LED osvětlením. Navíc je nyní u modelu QUADRANT 4200 k dispozici výsuvný nosník nožů.

Claas

Vážení balíků bez časových ztrát  

Integrovaný systém vážení balíků je zajímavou funkcí pro všechny zemědělce a poskytovatele služeb, pro které je důležitý neustálý přehled o kvalitě lisovaných balíků. Váha je instalována v rampě balíků. Samotný průběh vážení probíhá automaticky během pracovního procesu při každém balíku, čímž nedochází ke zdržení při lisování. Vážení balíků je možné provádět při pojezdové rychlosti až 20 km/h. Odchylka hodnot činila při normálních pracovních podmínkách maximálně +/- 5 kg.  

Jasná a efektivní kalkulace

Hmotnost jednotlivých balíků může řidič zjistit přímo na displeji ovládacího terminálu ISOBUS v kabině. Navíc jsou všechny hmotnosti balíků uloženy k dané zakázce, resp. ploše a mohou být při poskytování služeb použity jako doklad odvedené práce odpovídající vyúčtování zákazníkovi. Jako dodatečný servis zákazníkovi je možné přes systém CLAAS TELEMATICS díky údajům o hmotnosti balíků vytvořit celkový výnos plochy a rozložení výnosu jednotlivých polí. Karta výnosu přitom zobrazuje místo odložení balíku, hmotnost jednotlivých balíků i vlhkost balíků.  

Osvětlení High-End

Modely QUADRANT 4200, 5200 a 5300 mohou být na přání vybaveny novým LED High-End osvětlením, které je tvořeno celkem sedmi dodatečnými, kvalitními světlomety. Světlomety se nacházejí na klíčových komponentech lisu, například na oji, setrvačníku, na podávacím ústrojí a na konci lisovací komory. To umožňuje pohodlný provoz a snadnou údržbu také ve tmě.

QUADRANT 4200 s výsuvným nosníkem nožů

 Pro model QUADRANT 4200 je navíc na přání k dispozici výsuvný nosník nožů, který se osvědčil již u modelů QUADRANT 5200 a 5300 v sériovém vybavení. Jednoduché vysunutí nosníku podstatně zkracuje dobu čištění i kompletní výměnu nožů – z jedné hodiny na asi 15 minut. Tato úspora času bude přínosem zejména pro službaře, a to zejména v době hlavní sezóny. Díky snadnější péči o nože se navíc zlepšují kvalita řezu a výkonnost.   

Nové příslušenství bude k dispozici pro sezónu 2018.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Agrall

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.