Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Novinky v pícninářské technice Fendt. Nová řada obracečů, nový top model a žací stroj

Zveřejněno: 24. 9. 2019

Fendt představil nový model obraceče píce – Lotus, který je určen pro střední až velké farmy. K oblíbené řadě obracečů Twister se připojuje špičkový model Fendt Twister 11010 DN. V oblasti žacích strojů přichází nový čelní model Slicer.

Nový čelní žací stroj Fendt Slicer.

Nová řada obracečů Fendt Lotus obsahuje tři modely - Fendt Lotus 770, Fendt Lotus 1020 T a 1250 T. Výrobce uvádí, že tyto obraceče mají až o 15 % vyšší plošný výkon. Model Fendt Lotus 770 s pracovní šířkou 7,70 m nabízí maximální stabilitu i v obtížných podmínkách. Při práci v nepříznivých podmínkách sečení nebo v terénu nedochází k žádnému houpání, což zajišťuje systém Stabilo (udržuje obraceč v kontaktu s pozemkem). I přes značný pracovní záběr činí přepravní šířka 2,95 m. Modely Fendt Lotus 1020 T a 1250 T nabízí pracovní záběr 10,20 m, respektive 12,50 m. Nově je k dispozici nesený desetirotorový obraceč Twister 11010 DN s pracovní šířkou 10,72 m. Jeho rotory se skládají synchronně, což usnadňuje práci.

Úspěšná řada diskových žacích strojů Slicer vítá nejnovější čelní model Slicer FQ, který je vhodný do kombinace se zadními žacími stroji.

Slicer FQ nabízí pracovní šířku 3,10 m (Německo) a 3,60 m. Na výběr je mezi různými typy kondicionérů. Žací stroj se dokáže bočně vychýlit v rozsahu +/- 20 cm vpravo a vlevo, což přijde vhod při práci na svahu nebo při otáčení. V závislosti na tom, zda se žací stroj pohybuje nahoru nebo dolů (kopíruje povrch země), se náklon žacího stroje automaticky také pohybuje od -6 do +15 ° - přesně v synchronizaci s pohybem žacího stroje nahoru a dolů. Výhodou tohoto řešení je stálá výška řezu.

S největší pravděpodobností se tyto novinky představí na veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru na podzim. Stejně tak jako další představené novinky od Fendtu, jako jsou inovované traktory řady 1000 Vario, nová generace řezačky Katana, inovovaný model traktoru řady 300 Vario a nová generace modelové řady traktorů 900 Vario.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Fendt

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.