TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Nový kompaktní nakladač Giant G3500 X-TRA ovládá každý sektor, kde je potřeba manipulace

Zveřejněno: 14. 11. 2019

Na veletrhu Bauma debutoval kompaktní nakladač G3500 X-TRA, který poskytuje pohodlné a bezpečné pracovní prostředí. Tento zcela nový kloubový nakladač uživatelům nabídne patřičnou flexibilitu.

Kompaktní nakladač Giant G3500 X-TRA

Protože je někdy potřeba vykonávat manipulační práce ve stísněných prostorách, zákazníci většinou požadují nakladač s adekvátní délkou rozvoru, aby mohl přepravovat a zvedat těžký náklad. G3500 X-TRA dokáže zvednout až 3 990 kg, přičemž jeho hmotnost činí 3 600 kg. V závislosti na výběru pneumatik má nakladač šířku mezi 134 a 165 centimetry. Výška je menší než 2,27 m, takže nízké a úzké průchody nejsou problémem a stroj lze používat i uvnitř budov.

Aby byl zaručen požadovaný výkon a hospodárný provoz, je G3500 X-TRA osazen novým dieselovým motorem Kubota o výkonu 48,5 kW/66 k. Motor má katalyzátor (DOC) a filtr pevných částic (DPF), takže plní platné emisní normy. Nakladač disponuje 14t nápravami a hydrostatickým pohonem všech čtyř kol se systémem řízení trakce od firmy Bosch Rexroth. Pojezdová rychlost 30 km/h umožní velmi rychle se dostat z jednoho pracoviště na druhé nebo přepravit materiál v krátkém čase.

Tento kompaktní kolový nakladač lze použít ve stavebnictví, lesnictví, zemědělství a v těžko přístupných oblastech. Díky široké škále příslušenství se G3500 X-TRA stává univerzálním strojem (vidle, lopaty, zametače apod.). S připojenými paletizačními vidlemi přepraví i kompletní palety s dlažebními kostkami. Výběrem správného příslušenství je možné G3500 X-TRA přizpůsobit všem pracovním podmínkám a používat stroj po celý rok.

Prostorná kabina s novým a modernějším vzhledem byla navržena pro větší funkčnost. Kabina umožňuje efektivní práci obsluhy po celý den v pohodlném a bezpečném pracovním prostředí s dobrou viditelností. Mezi nově použité prvky uvnitř ní patří plně nastavitelný sloupek řízení a luxusní, vzduchem odpružené sedadlo. Všechny důležité informace, jako je teplota oleje, regenerace atd. lze během práce snadno vyčíst z centrálního LCD displeje. Při používání joysticku může obsluha položit ruku na ergonomickou loketní opěrku. Kompaktní nakladač je standardně dodáván se střechou certifikovanou EU a lze jej objednat volitelně s plně vybavenou kabinou.

Údržba na G3500 X-TRA je jednoduchá, protože servisní body jsou snadno přístupné. K filtru, hydraulickému systému a motoru lze přistupovat pomocí snadno otevíratelné kapoty, sklápěcí kabiny nebo jiného servisního otvoru. Každodenní kontrolu a údržbu tak lze provádět rychle a bezpečně. Nakladače Giant od společnosti TOBROCO-GIANT na český trh dodává firma Vitaltech Rozběřice.

Výstavní plocha společnosti TOBROCO-GIANT na letošním veletrhu Agritechnica 2019

Autor: Milan Jedlička
Foto: Giant

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.