Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Nový Kuhn Merge Maxx 950 pro kvalitnější a čistší shrnování

Zveřejněno: 7. 5. 2018

Kuhn na loňském veletrhu Agritechnica představil nový pásový shrnovač Merge Maxx 950, který poskytne rovnoměrnější a kvalitnější shrnování hmoty.

Nový Kuhn Merge Maxx 950 je určen pro velké zemědělské podniky a podniky služeb. „Kuhn Merge Maxx 950 je konstrukčně pozoruhodným strojem vzhledem k jeho ochraně píce proti větru pomocí usměrňovacího válečku nad sběračem a clonou, jež vede materiál na dopravní pás. Rozkládá pícniny rovnoměrně po pásu, což je zásadní pro vytváření pravidelných řádků. Váleček je umístěn na spodní straně sběrače a automaticky reguluje jeho polohu podle objemu píce,“ píše Kuhn.

Merge Maxx 950 umožňuje centrální a boční ukládání řádků včetně regulace jeho šířky. Schopen je shrnout téměř jakýkoliv materiál a objem píce. Dva dlouhé splazy pod každým sběračem, které jsou centrálně nastavitelné pro nastavení pracovní výšky, zajištují dokonalé nastavení výšky sběrače. Odpružení jednotlivých sběračů zajišťují silné pružiny, které také umožňují dokonalé kopírování povrchu.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Kuhn

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.