50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Nový lis na válcové balíky Claas Rollant 520 se inspiruje velkými modely

Zveřejněno: 12. 8. 2019

Claas představuje nový lis na válcové balíky. Jedná se o Rollant 520 a je vstupním modelem v segmentu lisů produkující balíky o průměru 1,25 m. Tento lis nabízí nový koncept válečků, optimalizované mazání řetězu a moderní vizuální design. K dispozici jsou i varianty s řezacím systémem.

Nový Claas Rollant 520.

Claas Rollant 520 s pevnou komorou lisuje hmotu do válcových balíků o průměru 1,25 m a šířky 1,20 m. Balicí komora má celkem 16 válců, osm z nich je vyrobeno z ocelového plechu o tloušťce 3 mm a dalších osm z ocelového plechu o tloušťce 4 mm. Žebrování válců zajišťuje přesnou rotaci balíku, a to i ve vlhkých podmínkách. Hřídele k válcům jsou přišroubované, díky tomu je v případě poruchy oprava velmi jednoduchá a rychlá. Tento systém se osvědčil u větších modelů Rollant 620 a 540. Balíky je možné lisovat s tlakem až 150 bar.

Pohon lisovacích válců probíhá na obou stranách. Řetězy jsou automaticky mazány. Nastavitelné excentrické čerpadlo dostává olej ze čtyřlitrové nádržky. Mazání není vázáno na výkon - olej je distribuován podle potřeby.

Claas nabídne lis v provedení s řezacím ústrojím (ROTO CUT) nebo bez něj (ROTO FEED). Řezací jednotka nabízí maximálně 14 nožů a dosahuje teoretické řezné délky 70 mm. Sběrač je široký 2,10 m a je řízen. Dva boční šneky zajišťují, aby byl rostlinný materiál veden účinně a spolehlivě k rotoru. Nože jsou individuálně chráněny proti cizím předmětům.

Ovládání lisu se provádí prostřednictvím terminálu Claas Operator.

Lis si odbyl premiéru při příležitosti představení nové generace sklízecích mlátiček Claas Lexion, veřejnosti se ukáže na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Claas

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.