Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Nový pneumatický secí stroj Amazone Centaya-C Super má dvoukomorový zásobník

Zveřejněno: 6. 4. 2022

AMAZONE rozšiřuje sortiment pneumatických secích strojů o nový secí stroj Amazone Centaya-C Super. Zvláštnost secí kombinace Amazone Centaya-C Super spočívá v novém dvoukomorovém zásobníku o objemu 2 000 litrů. Ten umožňuje aplikovat více osiva při jednom průchodu. Nový secí stroj Amazone Centaya-C Super je k dispozici v pracovních záběrech 3; 3,5 a 4 metry.

Nový pneumatický secí stroj Amazone Centaya-C Super.

Vzhledem k rostoucím výzvám v profesionálním pěstování rostlin se neustále zvyšují nároky na moderní secí techniku, která je dnes základem pro dosažení maximálních výnosů. Přesné dávkování osiva a přesné hloubkové uložení mají proto nejvyšší prioritu.

Zvláštní důraz je kladen také na současnou aplikaci více semen nebo souběžnou aplikaci hnojiva s osivem. S dvoukomorovým zásobníkem nabízí nový secí stroj Amazone Centaya-C Super nyní kromě hlavní plodiny možnost setí doprovodných a podsévaných plodin, které jsou velkým přínosem pro potlačení plevele a pro zvýšení ochrany proti erozi a biodiverzity. Kromě toho je současná aplikace hnojiv účinným řešením, které vede k rychlé podpoře sazenic a vysoké vzcházení plodiny na poli.

Secí stroj Amazone Centaya-C Super nabízí zemědělcům a dodavatelům různé způsoby zakládání porostu a vysoký stupeň flexibility díky kombinaci osiva a hnojiva. Kromě toho lze ušetřit palivo a čas snížením počtu přejezdů.

Secí stroj Amazone Centaya-C Super může být volitelně vybaven jednokotoučovou botkou RoTeC pro nebo dvoukotoučovou botkou TwinTeC. Radlička RoTeC pro 400 mm umožňuje aplikaci dvou médií při jednom přejezdu. To umožňuje například umístit malé množství hnojiva přímo do řádku spolu s obilím.

Nový pneumatický secí stroj Amazone Centaya-C Super má dvoukomorový zásobník.
Nový pneumatický secí stroj Amazone Centaya-C Super má dvoukomorový zásobník.

Secí stroj Amazone Centaya-C Super ve spojení s dvojkotoučovou botkou TwinTeC je dokonce možné aplikovat dva různé druhy osiva nebo osivo a hnojivo na dvou různých vstupních bodech pomocí procesu dvojitého záběru. V tomto případě je první medium ukládáno do osevní brázdy přes radličku TwinTeC a druhé je vedeno samostatným dopravníkovým systémem a dalším výstupem radličky TwinTeC umístěno do půdy před válec pro regulaci hloubky. Takto odsazené umístění umožňuje přesnou aplikaci hnojiva a zajišťuje výživu budoucí rostliny.

Pro současné setí meziplodin nebo jemných semen lze secí stroj Amazone Centaya-C Super zkombinovat s výsevní jednotkou Amazone GreenDrill 200. Tato kombinace umožňuje aplikaci třetího materiálu na povrch půdy prostřednictvím usměrňovacích desek. Osivo je pak přiváděno přímo z namontovaného zásobníku o objemu 200 litrů dolů k přepážkám za secím strojem.

Secí stroj Amazone Centaya-C Super je řízen přes ISOBUS a umožňuje samostatné a přesné dávkování různých aplikačních materiálů pomocí plynule nastavitelných elektrických dávkovačů s výsevy 0,5 – 400 kg/ha. Secí stroj Amazone Centayu-C Super lze používat při pracovních rychlostech až 12 km/h s roztečí řádků 12,5 a 15 cm.

Secí stroj Amazone Centaya-C Super ve spojení s dvojkotoučovou botkou TwinTeC je dokonce možné aplikovat dva různé druhy osiva nebo osivo a hnojivo na dvou různých vstupních bodech pomocí procesu dvojitého záběru.
Secí stroj Amazone Centaya-C Super ve spojení s dvojkotoučovou botkou TwinTeC je dokonce možné aplikovat dva různé druhy osiva nebo osivo a hnojivo na dvou různých vstupních bodech pomocí procesu dvojitého záběru.

Plnění je snadné díky velkému otvoru násypky. Zásobník osiva secího stroje Amazone Centaya-C Super a jednotlivé dávkovače jsou snadno přístupné. Amazoone SmartCenter umožňuje uživatelsky přívětivou a přesnou kalibraci a nastavení stroje. Aplikovaná množství a rychlosti jsou přehledně zobrazeny na terminálu Amazone AmaTron 4 ISOBUS a řidič může během práce snadno měnit množství osiva přímo z traktoru.

Secí stroj Amazone Centaya-C Super může být vybaven systémem rychlého vyprazdňování pro rychlou výměnu osiva při práci. Volitelně je k dispozici úložný prostor pro uložení dalších pytlů s osivem.

Amazone Centaya-C Super je obzvláště výkonný díky dvoukomorovému zásobníku o objemu 2 000 litrů. Zásobník lze individuálně dělit dle požadavků zákazníka v poměru 60:40 nebo 70:30. Speciální tvar a umístění kovového zásobníku v blízkosti traktoru zajišťují nízké požadavky na zvedací sílu.

Secí stroj Amazone Centaya-C Super lze velmi snadno a rychle připojit bez použití nářadí k různým strojům Amazone na zpracování půdy prostřednictvím rychloupínacího systému Amazone QuickLink. V závislosti na půdních podmínkách jej lze kombinovat s modely rotačních bran Amazone KE 02 nebo rotačními kypřiči Amazone KG a Amazone KX. Nový secí stroj Amazone Centaya-C Super lze kombinovat s kompaktními talířovými bránami Amazone CombiDisc pro použití na velmi lehkých půdách.