Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Nový secí stroj Väderstad Inspire 1200C/S má několik jedinečných funkcí a vlastností

Zveřejněno: 23. 12. 2021

Společnost Väderstad představila novou produktovou řadu Inspire – zaměřenou na dosažení vynikajících výsledků setí v segmentu 12metrových secích strojů. Nový secí stroj Väderstad Inspire 1200C/S je navržen tak, aby kombinoval vysokou kapacitu s precizním výsevem.

Väderstad Inspire 1200C/S bude k dispozici ve dvou různých provedeních.

Nový secí stroj Väderstad Inspire 1200C/S je určen pro zemědělce s potřebou vysoké výkonnosti. Je kompaktní na poli i při přepravě a kombinovaná verze Inspire 1200C má jeden z největších zásobníků ve své třídě,“ říká Björn Jeansson, obchodní produktový manažer společnosti Väderstad.

Srdcem stroje Väderstad Inspire je citlivý systém dvoukotoučových secích botek, který má vynikající schopnost přizpůsobit se jakýmkoli nerovnostem na poli, čímž vždy udržuje konstantní hloubku setí. Výsledkem je působivé uložení osiva a rovnoměrné vzcházení na celém poli.

Srdcem secího stroje Väderstad Inspire 1200C/S je citlivý systém dvoukotoučových secích botek.
Srdcem secího stroje Väderstad Inspire 1200C/S je citlivý systém dvoukotoučových secích botek.

Väderstad Inspire 1200C/S bude k dispozici ve dvou různých provedeních

Verze Väderstad Inspire 1200S určená pouze pro osivo je vybavena 5000litrovým zásobníkem na osivo. Kombinovaný model Väderstad Inspire 1200C má zásobník o objemu 7200 litrů, který pojme − ve dvou oddělených komorách − jak osivo, tak hnojivo. Při výstupu ze zásobníku Väderstad Inspire 1200C se osivo a hnojivo smísí do stejného proudu vzduchu a společně se zapraví do půdy.

Klíčovou vlastností stroje Väderstad Inspire 1200C/S je možnost řízení sekcí, protože stroj je rozdělen do osmi částí.
Klíčovou vlastností stroje Väderstad Inspire 1200C/S je možnost řízení sekcí, protože stroj je rozdělen do osmi částí.

Klíčovou vlastností secího stroje Väderstad Inspire 1200C/S je možnost individuálního řízení každé z osmi sekcí. Pro zajištění konstantního a rovnoměrného toku osiva z velkého zásobníku do secích botek je osivo a hnojivo dávkováno s vysokou přesností z velkého zásobníku prostřednictvím 8 dávkovacích jednotek Väderstad Fenix III.

K dispozici secího stroje Väderstad Inspire 1200C/S je různé provedení zásobníku.
K dispozici secího stroje Väderstad Inspire 1200C/S je různé provedení zásobníku.

Väderstad Inspire 1200C/S je schopen vypínat setí v osmi samostatných sekcích. To znamená, že Inspire 1200C/S může provádět variabilní dávkování i sekční řízení v sekcích po 1,5 m. To je v segmentu dvanáctimetrových secích strojů jedinečná funkce,“ říká Björn Jeansson.

Při práci na poli lze stroj ovládat prostřednictvím moderního řídicího systému Väderstad E-Control, kdy obsluha pomocí iPadu bezdrátově přistupuje ke stroji a rychle získá plný přístup k jeho funkcím a datům. Systém je možno též propojit i s řídicím systémem úloh ISOBUS Task Control. E-Control se objeví i u další techniky Väderstad, například u secího stroje Väderstad Proceed.

Secí stroj Väderstad Inspire 1200 C/S bude k dispozici od konce roku 2022.