Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Nový tažený postřikovač Kverneland iXtrack T3 – postřik bez limitů

Zveřejněno: 7. 11. 2017

iXtrack T3 je nový tažený postřikovač od Kvernelandu, který bude uveden na trh na výstavě Agritechnika 2017 v Hannoveru. Díky inteligentnímu a kompaktnímu designu s objemy nádrží 2 600 a 3 200 l v kombinaci technologiemi a funkcemi na vysoké úrovní splňuje iXtrack T3 dnešní i budoucí požadavky zemědělců!

Kverneland

Krátký a kompaktní – optimalizovaný design

“iXtrack T3 byl vyvinut ve spolupráci se zemědělci a byl navržen se zaměřením na krátký, nízký a kompaktní design v kombinaci se špičkovou elektronikou a uživatelskou přívětivostí,” říká Alexander Sassenberg, ředitel prodeje a marketingu. V novém provedení nádrže je vsazen ovládací panel, který je navržen tak, aby umožňoval uživatelům pohodlnější a bezpečnou práci. Vyústění z nádrže, čerpadlo a veškeré komponenty armatur jsou co neblíže u sebe, což zkracuje vedení kapaliny a tím zajišťuje minimum zbytkové kapaliny. iXclean PRO je nová generace již dobře známého automatického systému řízení ventilů od společnosti Kverneland. To znamená, že všechny funkce lze ovládat i z kabiny. Přepínání mezi plněním, mícháním, postřikem, oplachováním a čištěním nádrží je velmi snadné: stačí stisknout tlačítko!

iXtrack T3 má centrální rám, který je vyroben ze speciální oceli, která je známá jako vysoko pevností legovaná ocel, která má větší pružnost a odolnost vydržet stále náročnější podmínky moderního zemědělství s vyššími rychlostmi jízdy při práci i zvláště při přepravě. Rám je nyní nýtován namísto svařování, jehož výsledkem je silná a velmi odolná robustní konstrukce. Postřikovač má nízko položené těžiště a spolu s kompaktními rozměry umožní vyšší pracovní rychlosti, rychlou a při tom bezpečnou přepravu po silnici i snadné uskladnění.

Vždy odpružený paralelogram

iXtrack T3 je vybaven odpruženým paralelogramovým zavěšením ramen a je aktivní jak při práci na poli, tak i při přepravě po pozemních komunikacích. Paralelogram kombinuje optimální stabilitu s vyrovnáváním ramen a omezením vertikálního pohybu. To minimalizuje odchylky výšky ramen při postřiku, čímž je zajištěna přesnější aplikace. V přepravní poloze jsou hliníková ramena HSA nebo ocelová ramena HSS složena kompaktně podél nádrže a dostatečně daleko od kabiny traktoru. Toto zajišťuje přepravní šířku 2,55 m a výšku pouze 3,20 m což spolu s nízkým těžištěm poskytuje vynikající stabilitu.

iXtrack T3 je standardně vybaven systémem ERGODRIVE – souvraťový management pro aktivaci funkcí ramen a řízení jedním stisknutím tlačítka. Volitelná funkce GEOLIFT na terminálu IsoMatch Tellus PRO může být dokonce plně automatizována na základě signálu o poloze GPS/RTK.

Ocelová postřikovací ramena HSS na iXtrack T3 jsou dostupná v pracovních záběrech od 18 m do 30 m. Prostorová konstrukce ramen HSS kombinuje nízkou hmotnost s vysokou pevností a stabilitou. Špičková technologie hliníkových ramen HSA se záběry 21 a 24 m chrání držáky trysek integrované do spodního profilu Ramena HSA se vyznačují nízkou hmotností snadnou údržbou a čištěním a díky tomu, že jednotlivé hliníkové díly jsou lepené, namísto svařování mají díky tomu pozoruhodnou pevnost a dlouhou životnost.

Řízení správným směrem

S nastavitelnými nápravami lze snadno měnit rozchod kol v krocích po 5 cm v celém rozsahu od 1,50 m do 2,25 m. Aby iXtrack T3 přispěl k vynikající stabilitě i ve svažitém terénu, nabízí řízení náprav namísto řízení oje. Tvar nádrže, jeden centrální rám a ramena na paralelogramovém zavěšení vytvářejí prostor pro pneumatiky do průměru 1,9 m a umožňují maximální úhel natočení kol 32°. To zaručuje maximální možnost řízení i při minimálním rozchodu 1,50 m. Kombinace úzkých, ale zároveň vysokých pneumatik je ideální pro řadu plodin k redukci utužování půdy. Oje lze snadno měnit z horní do dolní polohy nebo naopak v závislosti na zvoleném přípojném bodu na traktoru. Flexibilní a stabilní na silnici tak dobře jako v rovinatých nebo svažitých polních podmínkách!

Vysoce výkonná elektronika pro uživatelsky přívětivější ovládání

Postřikovač iXtrack T3 je standardně 100 % ISOBUS kompatibilní, což znamená snadné zapojení a napájení pomocí terminálu IsoMatch Tellus GO nebo PRO nebo jakéhokoli jiného ISOBUS terminálu. Nový rozvinutý hardware a software iXspray s intuitivním dotykovým rozhraním zaručuje uživatelsky přívětivé ovládání postřikovače. Nový joystick IsoMatch Grip s prstovými tlačítky umožní snadné ovládání postřikovače. Až 44 funkcí ve 4 režimech lze naprogramovat tak, aby pokryly veškeré funkce ovládání postřikovače. Protože funkce lze volně programovat, může obsluha začít pouze se základními funkcemi a postupně si přidávat další. Aplikace IsoMatch GEOCONTROL je volitelně k dispozici na terminálech IsoMatch Tellus GO nebo PRO. V kombinaci s GPS přijímačem splňuje potřeby z hlediska snadného, inteligentního a efektivního hospodaření. Systém cirkulace postřikové kapaliny v ramenech iXflow s pneumatickým nebo elektrickým ovládáním trysek vytváří rychle reagující postřikový systém a je vhodný pro vyšší pracovní rychlosti a automatické funkce s GPS ovládáním. Individuální ovládání trysek GEOSPRAY bude od jara 2018 jako volitelná výbava.

IsoMatch FarmCentre pro maximální přehled

IsoMatch FarmCentre je softwarové řešení od společnosti Kverneland podporující výměnu dat mezi “terénem” a “farmou”. Kromě sledování pohybu strojového parku v reálném čase a analýzy údajů o strojích je přínosem pro precizní hospodaření v dálkovém řízení úkolů, jako jsou aplikační mapy. Například manažer zemědělského podniku nebo agronom může vyslat úlohu variabilního dávkování prostřednictvím webové aplikace FarmCentre do terminálu v traktoru, kde může obsluha jednoduše spustit daný úkol na poli. Po dokončení práce může být stejná úloha vrácena do webové aplikace pro účely dokumentace nebo výkaznictví a poskytuje tak úplnou kontrolu a přehled o podnikání. Navíc pokud by postřikovač narazil na chybu nebo poruchu, výstraha bude odeslána do webové aplikace FarmCentre, takže rychlá reakce může být provedena i vzdáleně. 

Postřikovač iXtrack T3 nabízí všestrannost pro splnění požadavků zákazníka na aplikaci pesticidů dnes i zítra. Tento postřikovač má vše co jste potřebovali!

Autor: Kverneland
Foto: Kverneland

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.