TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Nový Väderstad BioDrill 500 pro secí stroje Väderstad Tempo L

Zveřejněno: 31. 5. 2022

Väderstad nyní přináší na trh novou variantu mikrogranulátu pro secí stroj Väderstad Tempo L 12 – 24. Nový Väderstad BioDrill 500 je vybaven centrální pneumatickou distribucí pro přesnou aplikaci startovacích hnojiv, granulí proti slimákům nebo pesticidů.

Zařízení Väderstad BioDrill 500.

Väderstad BioDrill 500 byl předveden zemědělcům a prodejcům během probíhajícího turné Väderstad Tour. Název je odvozen od velkokapacitního 500litrového zásobníku, který je umístěn uprostřed na oji secího stroje. Výkonný hydraulický ventilátor na přední straně zařízení Väderstad BioDrill 500 dopravuje mikrogranule ze zásobníku k rozdělovacím hlavám v zadní části stroje Väderstad Tempo L. Známý elektrický dávkovací systém Väderstad Fenix III umožňuje sekční řízení ISOBUS se dvěma sekcemi a výkonem 2 – 50 kg/ha při rychlosti 7,5 – 15 km/h.

Na každé straně secího stroje Väderstad Tempo L je jedna rozdělovací hlava, která rozděluje mikrogranulát do jednotlivých řádkových jednotek a dopravuje jej do radličky. Dvě distribuční hlavy v kombinaci se dvěma dávkovacími systémy Väderstad Fenix III také znamenají, že lze vypnout distribuci na jedné straně pomocí systému GPS Task Control.

Väderstad BioDrill 500 lze spárovat s 12 až 24řádkovými jednotkami Väderstad Tempo L.
Väderstad BioDrill 500 lze spárovat s 12 až 24řádkovými jednotkami Väderstad Tempo L.

Pro další typy mikrogranulí je elektrický dávkovací systém Väderstad Fenix III vybaven výměnnými válci, které lze snadno měnit podle toho, jaký typ a dávku mikrogranulí zemědělec preferuje.

Zařízení Väderstad BioDrill 500 již lze objednat.