Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Od roku 2022 jsou všechny nově vyrobené stroje Vervaet vybavené systémem Vervaet Connect

Zveřejněno: 1. 2. 2022

Vervaet vyvinul systém Vervaet Connect, který byl v posledních dvou letech testován na samojízdných aplikátorech a strojích pro sklizeň řepy.

Systém Vervaet Connect poskytuje sledování stroje v reálném čase, provozní stav stroje, včetně rychlosti, výkonu motoru, spotřeby paliva a obdělaných hektarů atd.

Stroje Vervaet vyráběné od roku 2022 jsou standardně vybaveny systémem Vervaet Connect. Senzory Vervaet Connect shromažďují údaje o výkonu a provozu stroje, které jsou automaticky přenášeny a prezentovány v reálném čase prostřednictvím nového online portálu MyVervaet. Prostřednictvím této uživatelsky přívětivé platformy lze z libovolného místa přistupovat k aktuálním i historickým údajům o stroji a díky vysoké úrovni kompatibility lze informace sdílet a exportovat do mnoha dalších populárních systémů (John Deere, Dacom, Agrarmonitor a další).

Systém Vervaet Connect poskytuje sledování stroje v reálném čase, provozní stav stroje, včetně rychlosti, výkonu motoru, spotřeby paliva a obdělaných hektarů, servisní informace, jako je stav palivové nádrže a počet odpracovaných hodin, veškerá varování v případě problémů nebo chybových kódů, historické údaje o práci, kterou stroj dříve vykonal. U samojízdných aplikátorů Vervaet Hydro Trike a Vervaet Quad 550 také Vervaet Connect poskytuje aplikační mapy a přehled o aplikovaném množství. U sklízecích strojů Vervaet zase poskytuje výnosové mapy.

Ke všem datům má provozovatel stroje Vervaet díky systému Vervaet Connect přístup odkudkoliv.
Ke všem datům má provozovatel stroje Vervaet díky systému Vervaet Connect přístup odkudkoliv.

Majitel má kdykoli přehled o všech informacích. Systém Vervaet Connect má největší smysl v případě, když provozovatel provozuje více strojů značky Vervaet. Díky záznamu z předchozích pracovních operací lze analyzovat a porovnávat parametry, jako je spotřeba paliva a výkon, a případně je zlepšovat, čímž se zvyšuje efektivita a snižují náklady. Okamžitě lze také zjistit, kolik paliva bylo spotřebováno na určitém poli.

Zefektivňuje se také správa servisu a údržby: Jakákoli chybová hlášení může servisní tým společnosti Vervaet z Biervlietu sledovat přímo online. Upozornění na případné chyby nebo problémy jsou signalizovány na portálu MyVervaet. To je viditelné pro zákazníka, prodejce i výrobce. Je také možné bezdrátově instalovat aktualizace softwaru, čímž se zkrátí prostoje stroje.

U strojů Vervaet Hydro Trike a Vervaet Quad 550 vytváří systém na portálu MyVervaet aplikační mapy, které zobrazují množství aplikované kejdy na každém poli. To umožňuje optimalizovat hnojení a také velmi přesně zaznamenávat, co bylo kde aplikováno. Systém zaznamenává i údaje o NPK získané prostřednictvím NIR senzoru.

Vervaet Connect: Mapování výnosu u okopanin

Mapování výnosů se už běžně provádí u nejrozšířenějších zemědělských plodin. U okopanin tomu tak ještě není. Mapování výnosů bylo nyní vyzkoušeno na sklízeči cukrové řepy Vervaet. Volitelná integrovaná funkce prezentuje výnosové mapy automaticky v aplikaci MyVervaet. Tu lze spolu s celkovou sklizenou tonáží a dalšími důležitými informacemi předat zákazníkovi.

Mapování výnosů za pomocí systému Vervaet Connect bylo vyzkoušeno i na sklízeči cukrové řepy Vervaet.
Mapování výnosů za pomocí systému Vervaet Connect bylo vyzkoušeno i na sklízeči cukrové řepy Vervaet.
„Věříme, že systém Vervaet Connect přináší výhody všem zúčastněným stranám, od dodavatele až po pěstitele”
říká Daan van de Velde, marketingový manažer společnosti Frans Vervaet BV
Autor: Milan Jedlička
Foto: Vervaet

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.