Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Pöttinger Terria – nový tažený radličkový kypřič pro mělké i hlubší zpracování půdy

Zveřejněno: 11. 8. 2020

S novou modelovou řadou radličkových kypřičů Terria nabízí firma Pöttinger nová řešení v segmentu tažených kypřičů. Novinka bude k dispozici od listopadu 2020. Díky pracovnímu záběru 4,0 až 6,0 m (Terria 4030, 5030, 6030 a Terria 4040, 5040, 6040) tento kypřič cíli na velkou část zákazníků.

Nový radličkový kypřič Pöttinger Terria

Pracovní orgány taženého kypřiče Terria jsou uspořádány symetricky podél linie tahu stroje. Tím je zajištěn hladký průnik do půdy i za obtížných podmínek, kvalitní zpracování půdy a optimální promíchání. Aby bylo zajištěno kvalitní zpracování půdy i při větším množství rostlinných zbytků, má kypřič vyšší výšku rámu. Hloubka zpracování půdy může činit 5 až 35 cm.

Firma Pöttinger kypřič vybavila osvědčeným bezúdržbovým systémem Nonstop pro ochranu proti kamenům. Na výběr je mezi mechanickým jištěním Nova (vypínací síla 600 kg) a hydraulickým nonstop jištěním (vypínací síla 650 kg).

K zajištění co nejmenšího poloměru otáčení byla kola integrována do pracovní oblasti - výsledkem je kompaktnější celková délka. V závislosti na pracovním záběru je kypřič vybaven buď dvoukolovým, nebo volitelně čtyřkolovým podvozkem. Ten zajišťuje větší kontaktní plochu pro optimální rozložení hmotnosti a tím nejlepší ochranu půdy. Aby obsluha kypřiče mohla rychle reagovat na aktuální pracovní podmínky, Pöttinger již ve standardní výbavě nabízí plně hydraulické nastavení hloubky. Oj je vybavena hydraulickým válcem, který reaguje na nerovnosti povrchu ve směru jízdy. Hydraulický válec navíc zvyšuje trakci tím, jak přenáší hmotnost na zadní nápravu traktoru. Na výběr je také z celé řady provedení zadních válců pro zpětné utužení a urovnání půdy.

Kypřič Terria je jednou z mnoha letošních novinek. Představen byl i nový žací stroj Novadisc, čtyřrotorový shrnovač TOP 1403 C s hybridní technologií, nové jednorotorové a dvourotorové shrnovače s pohyblivým rámem a obraceč Pöttinger HIT 16.18 T.

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Pöttinger

1) z podkladů Pöttinger


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.