50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Představily se nové traktory Claas. Nechybí ani nová vlajková loď

Zveřejněno: 5. 7. 2017

Firma Claas právě představila tři inovované řady traktorů - čtyřválcové traktory Arion 500, šestiválcové Arion 600 a velké traktory Axion 900.

Claas

Traktorů Arion 500 a 600 se nejspíše dočkáme ještě letos, ale na řadu Axion 900 pravděpodobně až v roce 2018. 

Společným znakem všech nových traktorů Claas je terminál CEBIS s dotykovou obrazovkou o úhlopříčce 12 palců.

Největší konvenční traktor s výkonem 435 koňských sil

Řada Axion 900 má novou vlajkovou loď v podobě modelu Axion 960. Jeho výkon hraničí na 445 koní. Řada zahrnuje pět modelů, nejmenší model 920 poskytuje 325 koňských sil.

Řada nadále používá motory FPT, které splňují nejnovější požadavky na emise prostřednictvím čisté technologie SCR, což znamená, že budete muset doplňovat AdBlue.

Řada Axion 900 nese řadu inovací, které na první pohled z venčí nepoznáte. Má totiž silnější nápravy, novou a silnější převodovku a nový dotykový terminál u pravé loketní opěrky, který je velmi citlivý na dotyk.

Řada Arion 500 a 600 používá motory Deere Power System (DPS). Ten také plní nejnovější emisní požadavky, ale naleznete u něj SCR, recirkulační systém EGR, což znamená, že pod kapotou bude také umístěn jak filtr pevných částic, tak zmiňovaný EGR ventil. SCR katalyzátor se nachází v přední části kabiny vpravo. Řada Arion má také novou přední nápravu, která obdržela dva hydraulické válce spojené s hydropneumatickými akumulátory. Arion je k dostání ve výbavových stupních CIS a nově CIS+.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Claas

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.