Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Řezačky John Deere řady 8000 a 9000 získávají v rámci modernizace řadu vylepšení

Zveřejněno: 18. 9. 2019

Modelový rok 2020 sklízecích řezaček John Deere řady 8000 a 9000 je ve znamení vylepšení bezpečnosti přepravy sklizňových adaptérů, vylepšení multifunkční páky a systému StalkBuster, zesílení některých komponentů a nových výhod balíčku JDLink Connect.

Řezačky řady 8000 a 9000 dostaly pro rok 2020 inovace.

Již v roce 2015 přišla na trh zbrusu nová generace sklízecích řezaček John Deere řady 8000 a o tři roky později byly představeny nejvýkonnější modely řady 9000. Od roku 2020 budou k dispozici inovované modely. Výrobce uvádí, že zákazníci budou hlavně těžit z lepšího pohodlí, nižších provozních nákladů a ještě větší spolehlivosti.

Jednou z inovací je použití systému AHC (Active Header Control), který na trhu nemá obdoby. Systém má na starosti při zvednutí sklizňového adaptéru jeho automatické uzamknutí, takže by měla být přeprava po silnici bezpečnější. Naopak při opětovném spuštění na zem dojde k automatickému odemknutí a adaptér bude schopen kopírovat terén (volně se pohybovat nad terénem) atd. Dále jsou některé komponenty standardně dostupné v zesíleném provedení Dura Line. Komponenty Dura Line vydrží nejméně čtyřikrát déle než standardní komponenty, což snižuje provozní náklady a prodlužuje životnost. Firma John Deere garantuje životnost 5 let nebo 3000 motohodin. Zesílený rám, větší ložiska a vylepšený systém ostření nožů u řezací jednotky byl doposud doménou výhradně modelů řady 9000. To se ale mění, nyní tyto vlastnosti získávají i modely řady 8000.

Co se týče ovládání, multifunkční páka je u nových modelů řezaček nakloněna dopředu o 15°. Ovládání by tak mělo být více komfortnější (zejména při přechodu režimů vpřed a vzad).

Prvních pět let používání telemetrického systému JDLink Connect bude zdarma, bez ohledu na vybrané balíčky. Tento systém umožňuje výměnu dat mezi strojem a mobilním telefonem/počítačem. Kromě toho byla rozšířena kompatibilita mezi otevřenou platformou MyJohnDeere.com a dalšími systémy.

Vylepšení se dočkal i systém StalkBuster, který nahrazuje klasický mulčovač používaný po sklizni kukuřice. StalkBuster je umístěn na spodní části kukuřičného adaptéru a současně při sklizni kukuřice likviduje stonky. Do sezóny 2020 přichází s vylepšením – bude s ním možné couvat, aniž by hrozilo jeho poškození.

Novinky včetně očekávané nové elektromechanické převodovky se ukážou na mezinárodním veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru.

Autor: Milan Jedlička
Foto: John Deere

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.