TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Robotické krmení Trioliet Triomatic slaví 15 let. První prodaný kus je stále v provozu a provedl už 150 000 krmení

Zveřejněno: 18. 11. 2021

Letos výrobce Trioliet slaví 15. výročí svého systému pro robotické krmení Trioliet Triomatic. Úplně první robotický systém Trioliet Triomatic krmí krávy na mléčné farmě Maatschap Petter v Ommenu od roku 2006. Mezitím byly po celém světě instalovány stovky dalších systémů Trioliet Triomatic.

Robotické krmení Trioliet Triomatic.

Holandský rodinný podnik Trioliet má více než šedesátiletou zkušenost s technologií krmení. Zvláště důležitou roli pro tuto firmu hrají inovace a zakázková práce. Proto je více než 80 % strojů vyváženo do více než 50 zemí světa.

Na holandské farmě nedaleko výrobního závodu Trioliet je v provozu robotický systém krmení Trioliet Triomatic už 15 let. Uvedení automatického krmného systému Trioliet Triomatic do provozu přesně před 15 lety přimělo k návštěvě a gratulaci farmářům také zástupce firmy Trioliet. Robotický systém krmení Trioliet Triomatic je instalován na mléčné farmě rodin Pettera a Hermana van Dijkových „Ommerkanaal“ v Ommenu (NL).

První prodaný kus Trioliet Triomatic je stále v provozu a provedl už 150 000 krmení.
První prodaný kus Trioliet Triomatic je stále v provozu a provedl už 150 000 krmení.

V září 2006 byl Trioliet Triomatic T40 uveden do provozu na mléčné farmě Ommerkanaal a již 15 let spolehlivě zásobuje 250 dojnic chutnými krmnými dávkami. Po krátkém výpočtu jsme došli k výsledku, že instalovaný krmný robot Trioliet Triomatic provedl za posledních 15 let více než 150 000 krmení! Již dříve jsme si všimli, že jako vždy za posledních 15 let je stáj velmi uklizená a Trioliet Triomatic T40 je stále ve výborném stavu.

Robotické krmení Trioliet Triomatic slaví 15 let.
Robotické krmení Trioliet Triomatic slaví 15 let.

Trioliet Triomatic je nabízen v provedení se zavěšením na nosné ocelové konstrukci (napájení z lišty), s vlastním podvozkem (k napájení je využita rovněž jen napájení lišta) nebo s vlastním podvozkem napájení z baterií.

Trioliet Triomatic je složen z 3 m³ míchací vany vyrobené z odolné nerezové oceli s vážicím zařízením, dvou vertikálních šneků z nerezové oceli odolné proti opotřebení, příčného pásového dopravníku pro zakládání krmiva vlevo nebo vpravo a nárazníkem.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Trioliet

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.