50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Značka Rožmitál upevňuje svou pozici v Lotyšsku

Zveřejněno: 22. 9. 2021

Strojírny Rožmitál posilují své zahraniční zastoupení. V průběhu léta navázaly spolupráci se společností Agrimatco Latvia SIA, která se stala novým lotyšským distributorem českých pícninářských strojů.

Začátkem léta se v zemi konala série předváděcích akcí organizovaných novým lotyšským distributorem.

Lotyšské zemědělství je známé svou živočišnou produkcí – chovem skotu a prasat. Potřeba obstarat a zajistit pro zvířata krmení, ale také podestýlku, vytváří zájem ze strany lotyšských zemědělců po pícninářských strojích.

„Společnost Agrimatco Latvia SIA je zavedenou společností, která na trhu působí téměř 30 let. Svým zákazníkům nabízí kompletní zemědělský a zahradní sortiment, od techniky jako jsou traktory, postřikovače, rozmetadla, až po plodiny, hnojiva apod. Uzavření spolupráce s takto silným partnerem nás těší a věříme, že se značka Rožmitál bude v zemi dál rozvíjet,” říká Pavel Jahoda, obchodní ředitel Strojíren Rožmitál.

Lotyšští farmáři se mohou těšit na kompletní nabídku strojů Rožmitál. V zemi budou k dispozici diskové sekačky, obraceče a shrnovače píce, ale také univerzální stroje a lisy.

„Usilovali jsme o rozšíření naší produktové nabídky o pícninářské stroje. Hledali jsme spolupráci s firmou, která nabízí jednoduché vybavení a dobrý poměr ceny a kvality. Rožmitál všechny tyto požadavky splnil. Ke spolupráci nás přesvědčila i pozitivní zkušenost lotyšských farmářů, kteří již stroje Rožmitál využívají,“ upřesňuje důvody ke spolupráci s českým výrobcem Raimonds Vilcans ze společnosti Agrimatco Latvia SIA.

Lokální partner plánuje do budoucna i účast na místních výstavách.
Lokální partner plánuje do budoucna i účast na místních výstavách.

Začátkem léta se v zemi konala série předváděcích akcí organizovaných novým lotyšským distributorem. Představili se zde již i stroje Rožmitál, konkrétně diskové sekačky SM-820 a SC-301, obraceč OZ-908 a dvourotorový shrnovač SP-852H. Lokální partner plánuje do budoucna i účast na místních výstavách, kde si zemědělci budou moci české stroje detailně prohlédnout.

Společně s Litvou a Estonskem je Lotyšsko důležitým regionem pro prodej strojů značky Rožmitál. Česká firma působila dosud zejména ve střední a západní Evropě, v posledních letech se ji však podařilo vstoupit i do dalších evropských zemí jako jsou Španělsko, Rumunsko a Bulharsko. Vývoz představuje u Strojíren Rožmitál přibližně polovinu roční produkce. Zajímavostí je, že mimo Evropu dodává Rožmitál stroje také do USA a Jižní Koreje.

Autor: redakce Agroportal24h.cz
Foto: Rožmitál

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.