Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Secí stroj Horsch Maestro TX nově s teleskopickým rámem a pracovním záběrem od 2,6 do 4,8 metru

Zveřejněno: 9. 3. 2023

Secí stroj Horsch Maestro TX je nově k dispozici s pracovním záběrem od 2,6 do 4,8 metru a od ostatních modelů řady se liší teleskopickým rámem, který umožňuje hydraulicky zvolit rozteč.

Secí stroj Horsch Maestro TX nově s teleskopickým rámem.

Nový model Horsch Maestro TX je kompaktní a velmi všestranný. Je vybaven 6 až 7 výsevními jednotkami, které umožňují rozteč řádků 45 / 50 / 55 / 60 / 65 / 70 / 75 / 80 cm u modelu Maestro 6 TX, resp. 37,5 / 40 / 45 / 50 / 55 / 60 / 65 cm u modelu Horsch Maestro 7 TX, nebo dokonce 75 / 80 cm. To znamená, že lze celoročně vysévat širokou škálu plodin.

U secího stroje Horsch Maestro TX je osivo dávkováno pomocí přetlakového systému Horsch AirSpeed. Za pomocí Horsch AirSpeed je osivo vystřelováno do trubky a za pomocí proudu vzduchu (o rychlosti až 60 km/h) aktivně transportováno do země. Přetlakový systém je tedy vhodné využít, operujeme-li s větším osivem. Výhodou přetlakového řešení je přesnost výsevu kukuřice i při vysokých pracovních rychlostech.

Pro aplikaci mikrogranulovaného materiálu jsou k dispozici nové zásobníky o objemu 20 litrů. Jsou elektricky poháněné a nezávisle namontované za zásobníkem osiva na každé secí jednotce. Díky tomu je možné aplikovat mikrogranule individuálně a specificky pro každý řádek pomocí systému Horsch SectionControl.

Secí stroj Horsch Maestro TX navíc dostal nový ovládací software.