50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Sklízecí mlátička CLAAS LEXION 7000/8000 je nejúžasnější německou věcí vyrobenou v USA

Zveřejněno: 29. 11. 2022

Sklízecí mlátičky CLAAS LEXION řady 7000 a 8000 byly Německo-americkou obchodní komorou vyhlášeny "Nejúžasnější německou věcí vyrobenou v USA". Stroje vyvinuté v Harsewinkelu se pro americký trh vyrábějí v továrně CLAAS v Omaze.

Sklízecí mlátička CLAAS LEXION.

Cena German American Business Awards, kterou každoročně uděluje Německo-americká obchodní komora (GACC), oceňuje vynikající úspěchy v německo-americké obchodní komunitě. Zvláštní důraz je kladen na oblasti inovací, služeb, hospodářského rozvoje a sociální angažovanosti. Vítěz soutěže "The Coolest German Thing Made in the USA" byl již podruhé za sebou vybrán v online hlasování, v němž bylo odevzdáno téměř 5 000 hlasů. Ceny byly vítězům předány na slavnostním vyhlášení German American Business Awards 2022 14. října 2022 v Chicagském historickém muzeu.

Nové standardy v oblasti efektivity a produktivity

Letošní vítězství v soutěži "The Coolest German Thing Made in USA" – udělované společností Comcast – získala společnost CLAAS za řadu sklízecích mlátiček CLAAS LEXION 7000 a 8000. „Tato stěžejní řada sklízecích mlátiček stanovuje nová měřítka efektivity a produktivity a je vybavena automatizačními systémy, které provádí automatické nastavení stroje na poli v reálném čase a s větší přesností a rychlostí než zkušená obsluha. Díky tomu stroj pracuje nepřetržitě s optimálně nastavenými parametry. CLAAS jako společnost i nadále upřednostňuje lidi před ziskem," zdůvodňuje své rozhodnutí společnost.

„Jsme potěšeni, že Německo-americká obchodní komora ocenila stroje CLAAS LEXION 8000 a 7000,“ uvádí Matthias Ristow, ze společnosti CLAAS Omaha, Inc. „A jsme velmi hrdí a vážíme si našich fantastických zaměstnanců zde v Omaze, kteří denně vyrábí tyto vysoce inovativní stroje. Společnost CLAAS postavila svůj severoamerický montážní závod na sklízecí mlátičky v Nebrasce před 25 lety s vědomím, že zemědělci v Severní Americe potřebují sklízecí mlátičku s takovou kapacitou, jakou dokáže poskytnout pouze CLAAS.“

CLAAS představil sklízecí mlátičky CLAAS LEXION 7000 a 8000 v létě 2019. Vysoce výkonné sklízecí mlátičky se vyrábějí především v centrále na montážní lince v německém Harsewinkelu, která byla v roce 2021 kompletně zrekonstruována. Pro severoamerický trh sjíždějí z výrobní linky v Omaze ve státě Nebraska.

Německé společnosti s velkým významem pro americké hospodářství

Zastoupení německého průmyslu a obchodu uvádí, že německé společnosti zaměstnávají v USA téměř 860 000 lidí, což z nich činí čtvrtého největšího zahraničního zaměstnavatele v zemi a druhého největšího ve výrobním sektoru. Německo je také třetím největším přímým zahraničním investorem v USA s investicemi v celkové výši 564 miliard amerických dolarů. „Německé pobočky v USA hrají v americké ekonomice důležitou roli, protože neustále inovují, investují do svých regionů a místní komunity, podporují své zákazníky a vyvíjejí jedinečné produkty, služby a řešení, které slouží jejich zákazníkům a partnerům. Těším se, že tyto výjimečné příspěvky k německo-americkému podnikání oceníme udělováním cen German American Business Awards,“ říká Matthias Amberg, předseda Německo-americké obchodní komory Středozápad (GACC Midwest).