Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Steyr Profi CVT nyní s šestiválcovým motorem

Zveřejněno: 28. 11. 2018

Pokud se podíváte do současné nabídky modelové řady traktorů Steyr Profi s převodovkou CVT, najdete pouze modely se čtyřválcovým motorem. To se ale mění. Od listopadu je k dispozici nový model Steyr Profi CVT s šestiválcovým motorem o výkonu 145 koní.

Nový šestiválcový Steyr Profi CVT.

Šestiválcový motor je stále spojen s osvědčenou plynulou převodovkou CVT s dvojitou spojkou S-Tronic. Volitelně lze k traktoru zvolit přední závěs, přední vývodový hřídel nebo čelní nakladač.

Nový traktor je osazen motorem Ecotech s turbodmychadlem, mezichladičem, technologií HiSCR a řízením výkonu motoru Power Plus. Motor má jmenovitý výkon 145 koní. Kompaktní motor má optimální poměr výkonu k hmotnosti. S rozvorem 2642 mm a poloměrem otáčení pouhých 4,6 metru patří nový model k nejkompaktnějším šestiválcovým traktorům na trhu.

„Plynulá převodovka zajišťuje stejný komfort pro obsluhu jako u větší modelové řady CVT. Plynulost a mechanickou vazbu zajišťuje konstrukce s děleným tokem točivého momentu, který pracuje s vysokým mechanickým podílem za každých podmínek. Převodové ústrojí automaticky zajišťuje ekonomické otáčky motoru a při 40 km/h dosahuje pouze otáček motoru 1550 min-1. Další funkcí užitečnou funkcí je aktivní klidová regulace, která zajišťuje bezpečné stání ve svahu, bez použití brzdy,“ píše o převodovce české zastoupení Agri CS.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Steyr

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.