Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Teleskopický manipulátor Manitou MLT 850-145 V+ vyhoví potřebám velkých zemědělských podniků

Zveřejněno: 6. 2. 2024

Manitou Group na veletrhu Agribex vystavoval teleskopický manipulátor Manitou MLT 850-145 V+, čtvrtý model řady NewAg XL. Tento nový model s nosností 5 tun a pracovní výškou 8 metrů doplňuje stávající řadu, aby vyhověl potřebám velkých zemědělských podniků a družstev, ale také potravinářského průmyslu a recyklačního odvětví.

Manitou MLT 850-145 V+.

Manitou MLT 850-145 V+ je určen pro velmi intenzivní použití, zejména pro nakládání sypkých nákladů, obilovin, dřevní štěpky a siláže, a je také ideální pro manipulaci s balíky slámy a big-bagy.

Pro optimalizaci efektivity umožňuje kamera HighView instalovaná na výložníku sledovat stav naplnění návěsu přímo z kabiny. Řada Manitou NewAg XL se vyznačuje prostornou kabinou s vynikajícím odhlučněním na pouhých 69 dBA. Standardně je také vybavena systémem JSM Autopower, který automaticky upravuje otáčky motoru podle potřeby hydrauliky a snižuje spotřebu paliva.

Manitou MLT 850-145 V+ nabízí TCO (celkové náklady na vlastnictví), které patří k nejnižším ve své třídě a jsou o 8 % nižší než u konkurence. Tyto nízké TCO jsou dány snížením spotřeby paliva díky systému Stop and Start. Sníženy jsou také náklady na údržbu, protože výměna oleje se provádí každých 1 000 hodin, což zvyšuje zůstatkovou hodnotu stroje. Aby byla údržba kritických hydraulických komponent bezpečnější, jsou mazací místa centralizovaná (na přání je k dispozici automatický mazací systém) a snadno přístupná.