Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Traktory Carraro Agricube Pro pohání nový motor FPT Industrial F28

Zveřejněno: 18. 10. 2022

Traktory Carraro Agricube Pro určené pro vinohrady a sady bude nově pohánět motor FPT Industrial F28 (Stage V) o výkonu 55 a 75 kW. Jde o první zemědělské využití tohoto motoru, který značka uvedla na trh také pro stavební stroje a energetiku.

Traktory Carraro Agricube Pro pohání nový motor FPT Industrial F28.

Spolupráce obou společností, která byla zahájena v roce 2010, přinesla řadu úspěchů a pro společnost Carraro bylo vyrobeno více než 25 000 motorů FPT Industrial, které byly použity na nejméně 13 traktorových platformách. Spolupráce se nyní upevňuje přechodem na emisní normu Stage V a přijetí nového motoru FPT Industrial F28 pro celou řadu Agricube.

Motor FPT Industrial F28 o objemu 2,8 litru, který je schopen vyvinout výkon 102 koní při 2300 ot/min a 415 Nm při 1500 ot/min, poskytuje stejnou úroveň výkonu jako motor o objemu 3,4 litru. Motor je kompaktní a vhodný pro traktory, které se pohybují v omezeném prostoru.

Celý systém následného zpracování výfukových plynů (DOC, SCR, DPF) je umístěn v jediném modulu pod kapotou, aby se dále zmenšily rozměry a zajistil dokonalý výhled pro řidiče. Motor FPT Industrial F28 je navržen jako víceenergetický, může pracovat na naftu a je také předpřipraven pro zemní plyn a pro hybridní aplikace.