Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Traktory Case IH Luxxum dostaly nový motor a další výbavu na přání

Zveřejněno: 1. 6. 2022

Tři univerzální traktory Case IH Luxxum určené pro středně velké podniky a smíšené farmy s výkonem 101, 110 a 117 koní nyní nabízejí ještě lepší výkon a zároveň splňují nejnovější emisní normu pro motory.

Nové traktory Case IH Luxxum dostaly nový systém následného zpracování výfukových plynů, bezúdržbové řešení "Compact HI-eSCR2".

Nový čtyřválcový motor FPT Stage V je spojený s poloautomatickou převodovkou ActiveDrive 4. Poskytuje vyšší výkon a vyšší účinnost. Nový motor F5 s větším objemem 3,6 litru zabírá stejný prostor jako předchozí motor, čímž si Case IH Luxxum zachovává kompaktní celkové rozměry. Motor nabízí až o 5 % vyšší úrovně točivého momentu, což přináší vyšší produktivitu a lepší jízdní vlastnosti. Maximální točivý moment je nyní dosahován při nižších otáčkách motoru 1 300 ot/min, což zlepšuje reakci na zatížení a schopnost rozjezdu při velkém zatížení.

Nové traktory Case IH Luxxum dostaly také nový systém následného zpracování výfukových plynů, bezúdržbové řešení "Compact HI-eSCR2". To pro splnění legislativy Stage V integruje katalyzátor výfukových plynů (DOC), bezúdržbový filtr pevných částic a jednotku selektivní katalytické redukce (SCR). Nízká míra recirkulace výfukových plynů, která je v současné době s méně než 10 % nejlepší na trhu, pomáhá optimalizovat spalování. Systém je také kompaktní a vejde se pod kapotu motoru. Díky tomu není ovlivněna viditelnost obsluhy dopředu ani manévrovatelnost traktoru. Systém následné úpravy výfukových plynů "Compact HI-eSCR2" je bezúdržbový, což znamená, že během celého životního cyklu není třeba měnit žádné komponenty ani mechanicky čistit.

Nový čelní nakladač řady L pro traktory Case IH Luxxum

Traktory Case IH Luxxum nyní přicházejí s některými novými možnostmi, které zdůrazňují jejich vedoucí postavení na trhu univerzálních traktorů. K dispozici bude volitelný kožený volant, koberec na podlaze kabiny, dvě nová pracovní světla, jejichž celkový počet se zvýší na deset – pro snadnější a bezpečnější práci v noci.

Nové traktory Case IH Luxxum budou mít plně kompatibilní elektrohydraulický joystick.
Nové traktory Case IH Luxxum budou mít plně kompatibilní elektrohydraulický joystick.

Vzhledem k tomu, že je Case IH Luxxum koncipován jako univerzální traktor, je k dispozici i čelní nakladač. Nové traktory Case IH Luxxum budou mít plně kompatibilní elektrohydraulický joystick, který urychluje pracovní tempo. Spojuje ovládání čelního nakladače s ovládáním převodovky, takže není nutné přepínat mezi Multicontrollerem a joystickem. Joystick je kompatibilní s novými čelními nakladači řady L, které se dodávají v různých verzích, aby vyhovovaly různým potřebám zákazníků.

Vzhledem k tomu, že je Case IH Luxxum koncipován jako univerzální traktor, je k dispozici i čelní nakladač.
Vzhledem k tomu, že je Case IH Luxxum koncipován jako univerzální traktor, je k dispozici i čelní nakladač.
Autor: Milan Jedlička
Foto: Case IH

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.